Kaçak yapı ve kentsel dönüşüm alanlarını incelemek üzere Nevşehir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir’e 7 bin 300 konut kazandırıldığını belirtti.

Kent merkezinde devam eden Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Alanı ile turistik merkezlerdeki bazı ticari alanların Nevşehir ve Kapadokya’nın yapısıyla uyumsuz olduğunu kaydeden Kurum, söz konusu alanların inceleneceğini ve kısa süre içinde yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

“Nevşehir Kalesi etrafındaki ve şehir merkezindeki kentsel dönüşüm ve turistik alanlardaki ticari alanlar Nevşehir'e yakışmıyor” diyen Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Buradaki alanları yerinde inceleyip, biran evvel projelere başlayacağız. Nevşehir, bulunduğu konum itibariyle alanının büyük bir bölümü SİT ve özel koruma bölgesi. Buna ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşmelerimiz var. Turizm sektörünün daha da ileriye taşınması alan başkanlığı olması noktasında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Ecdadın bize emanet ettiğinden daha güzel Nevşehir gerçekleştirme noktasında projeleri gayretle gerçekleştirmeye çalışacağız.

Ülkemizi 2071 noktasına taşımak için 50 yıllık planları yapıp önümüzdeki süreçte ne yapacağımızı anlatacak bir siyasi politika çizmek istiyoruz. O anlamda yerel yönetimler önemli. Mart ayında Nevşehir’de il, ilçe, belde bütün belediyeleri almamız gerekiyor. Teşkilatımıza çok büyük görevler düşüyor.

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde, sosyal belediyecilikle başlayan ve şu süreçte gönül belediyeciliğine dönen siyasette herkesi kapı kapı ziyaret edip dinleyerek, çözüm önerilerini bizlere iletirseniz biz de yapmamız gerekenleri öncelik sırasına göre yapmak istiyoruz. Mart seçimlerine çok az bir süre kaldı Nevşehir’i bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için vatandaşın derdini tasasını dinleyip çözüm önerilerini sunmanız gerekiyor.

Belediyelerimize bugüne kadar kaynak aktardık. İçme suyu, arıtma tesisi gibi birçok projeyi gerçekleştirdik. Şuan itibariyle ülkemizin yaklaşık yüzde 75'ine düzenli depolama tesisi, yüzde 85'ine de atık su arıtma hizmeti veriyoruz. 2023 yılında da hedefimiz tüm ülkeye bu hizmetleri vermek. Bu anlamda belediyecilik ve belediye hizmetleri çok büyük önem arz ediyor.”

“Ekonomik savaştan güçlenerek çıktık”

Türkiye’nin ekonomik bir savaştan güçlenerek çıktığını vurgulayan Kurum, “Ülkemiz ekonomik bir savaşla karşı karşıyaydı. Ancak bu ekonomik savaştan hep birlikte, bir ve beraber olarak güçlenerek çıktık. Çok daha güçlü çıkacağız, çok daha güçlü ülke olacağız. Bu bölgede her zaman söz sahibi olduk, söz sahibi olmaya da devam edeceğiz. Terör örgütüne ve terör örgütüyle bağlantılı hiç bir örgüte bu topraklarda hizmet etmelerini, propaganda yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bir ve beraber olduğumuz sürece de her zaman güçlü olacağız. Bunu da artık tüm milletlere anlattık diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, parti ziyareti sonrası Nevşehir esnafını da ziyaret etti.