3 dönemdir Nevşehir Merkeze bağlı Çat Kasabasında Belediye Başkanlığı yapan ve edindiği tecrübeleri Nevşehir merkez için kullanmak isteyen Kamil Duru ortaya koyduğu seviyeli seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti NGC Başkanı ve Muşkara Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Bayram Ekici’yi ziyaret ederek sohbet etti.

Çat Kasabasında yaptığı etkin çalışmaların Nevşehir merkezde yapılması konusunda ekibiyle birlikte çalışmaya ve üretmeye hazır olduklarını ifade eden Duru, AK Parti döneminde yapılan icraatlarla gurur duyduğunu belirtti.

Nevşehir Belediye Başkan aday adayı Kamil Duru açıklamasında “Toplu Konut İdaresi TOKİ marifetiyle yapılacak Karasoku mahallesi kentsel dönüşüm projesinin sağlıklı ve planlı bir çalışmayla Nevşehir’in çehresinin tamamen değişeceğini düşünüyorum ve Karasoku mahallesi projesini oldukça önemsiyorum. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde ki mimari yapılaşma bizlere kültürel miras olarak yön vermeli. Modern şehirleşme konusunda içlerinin tamamen dolu olduğu farkındalık oluşturacak güzel projelerimiz var.

Mimarisi uygun ve modern dünyadan alıntılar yapabileceğimiz meydan projesi şehre nefes aldıracak çalışmalarımızdan olacak. Çok önemsediğim Dünya’nın bütün renklerini içinde barındıran içi tamamen kültürel yelpazeyi yansıtan uluslararası düzeyde Kültür Müze çalışmamız planladığımız birkaç projeden bazıları diyebilirim.

Yılda 2,5 milyon turistin geldiği bölgemize Nevşehir Merkez noktasında yapılacak etkin çalışmalarla ne kadar çok turist çekebiliriz bu konularla ilgili sıra dışı çalışmalarımız olacak.

Belediyecilik sadece standart görevleri yerine getiren bir kurum olmaktan çıkıp sosyal hayatın birebir içinde olan Nevşehir marka değerini uluslararası ve ulusal düzeyde daha ileri düzeye taşıyacak bir platform haline gelmeli. Projelerimizin gerçekleşmesi için ayağımızı yere sağlam basarak memleket sevdalısı bir partinin hizmetkârı olarak çalışmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren NGC Başkanı Bayram Ekici, Belediye Başkan aday adayı Kamil Duru’ya çalışmalarında başarılar diledi.