CHP İl Başkanlığında İl Başkanı Kamil Gülmez ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Milletvekili Sarıaslan, Gülbahçe Parkı yıkılacakmış. Burası şehrin merkezinde insanların nefes aldığı bir yer. İnsanların çay içtiği, oturup sohbet ettiği yeşil bir alan. Nevşehir’de başka bir yer yok. Orası da kapatılırsa insanlar ne yapacak.” dedi.

Belediye Başkanı Atilla Seçen’e de çağrıda bulunan Sarıaslan, “Belediye Başkanımız inşallah böyle bir şey yapmaz, bu yönde bir karar aldıysa da kararından vazgeçer. Çünkü insanların oturabileceği bir yer yok. Dünyada herkesin yeşil alan istediği bir dönemde şehrin merkezindeki bir yeşil alanı yok etmeyi doğru bulmuyorum. Belediye başkanımızı da şimdiden uyarmış olalım.” diye konuştu.

“Jeotermal Nevşehir’in felaketi olur”

15 Ekim’de Nevşehir İl Özel İdaresinde yapılacak jeotermal saha ihalesi konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Sarıaslan, şunları söyledi:

“Nevşehir’de Kozaklı, Ürgüp, Derinkuyu, Avanos ve Acıgöl ilçelerinde sıcak su araması yapılmış, jeotermal santralleri kurulacak. Bunun yapılması demek Nevşehir’in felaketi demek. Hep beraber buna karşı çıkmamız lazım. Pazartesi günü İl Özel İdaresinde bu karar alınacak. Bu gerçekleşirse Nevşehir elden gider. Çünkü jeotermalin olduğu yerde doğa mahvoluyor. Bu konuyla ilgili meclise soru önergesi ya da araştırma önergesi vereceğim. Kapadokya dünyanın gözbebeği. Turizme resmen balta vuruyorsunuz demektir. Nevşehir’de bir enerji ihtiyacı var da bu ihtiyaç için yapılıyorsa anlamsız, beyhude. Çünkü güneş enerjisinin en yoğun kullanılabileceği yer Nevşehir. Jeotermaller Nevşehir’e yapılabilecek en büyük kötülük. Nevşehir hepimizin. Nevşehir’in yok oluşu önlenmez ise en az 20 milletvekili ile bu işi protesto edeceğiz. Yangından mal kaçırır gibi bu nasıl bir şey. Halkın haberi yok. Bu konuda üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım.

Uzmanlarla görüştüm, “Nevşehir’in resmen felaketi olur.” diyorlar. Kızılırmak baraj yüzünden ne oldu, hep beraber gördük. Bunun 30 katı bir felaket düşünün. Nevşehir’de muhalefet milletvekili olmadığı için vekillerimiz kaldır indir yapıyorlardı. Ama artık Nevşehir’in sorunu benim sorunum. Nevşehir’in aleyhine olacak, bazılarının keseyi doldurmak için yapacağı her türlü eylemin karşısındayız. Kimsenin kesesinin dolması için Nevşehir’i feda edemeyiz.

Vali Aktaş’a çağrı

Vali Beye de çağrıda bulunuyorum. Bu ihaleyi gerçekleştirirlerse en kısa sürede en az 20 milletvekili ile beraber buraya geleceğiz, ilçelerimizde basın toplantısı yapacağız, halkı bilgilendireceğiz. Kozaklı’da kaplıca, Ürgüp ve Avanos’ta turizm bitecek, Acıgöl’de insanlar yaşayamaz hale gelecek.”

Sarıaslan, Nevşehirli vatandaşların kendisine ilettiği sorunları da meclise önerge olarak sunduğunu aktardı.