Vatan Partisi Amiral Soner Polat Nevşehir İl Kurultayı Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak açıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven, Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, Kayseri İl Başkanı Prof. Dr. Eyüp Selahattin Karataş ve Kırşehir İl Başkanı Nusret Var törenle Partiye yeni katılan üyelerin parti rozetlerini taktılar.

Divan Başkanlığına seçilen Özcan Güven konuşmasına; Kurultaya ismi verilen Amiral Soner Polat’ı anarak başladı. Amiral Soner Polat’ın “Gün bu gün, saat bu saat” sözüne atıfta bulunarak Türkiye ve Dünya’da yaşanan önemli gelişmeleri hatırlattı. Ülkemizde ve dünyadaki saflaşmalara vurgu yapan Özcan Güven, Türkiye’nin Milli demokratik devrimini tamamlama iklimine girdiğini belirtti.

Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven, Vatan Partisi öncülüğünde Silivri duvarlarının yıkıldığını ve bu sayede Türk Ordusunun esaretten kurtulduğunu, esaretten kurtulan ordunun PKK’yı hendeklere gömdüğünü, içindeki FETÖ uzantılarından kurtulduğunu, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekatlarıyla Amerika’nın kukla devlet planlarını bozduğunu söyledi.

Güven, Türkiye’nin mecburiyetlerinden ve Vatan Partisi’nin mücadelesinden dolayı Ülkemizin Atlantik zincirlerini kırmaya başladığını, Avrasya’daki bağımsız ve onurlu konumuna yerleştiğini belirtti.

Vatan Partisi’nin Türkiye için önemini de vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven, partinin iktidarda değilken bile bir çok başarısının bulunduğunu, her soruna çözüm programı bulunduğunu, üretim devrimi programıyla önümüzdeki dönem kurulacak olan üreticilerin Milli Hükümetinde yerini alacağını söyledi.

“CHP, HDP ile birlikte Amerikan hükümet planlarının esas aktörüdür” diyen Güven, Amerika’nın artık Türkiye için planladığı hükümet seçeneklerinin başarılı olamayacağını, Türkiye’nin girdiği yeni rotasından döndürülmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Son olarak Vatan Partisi’nin Türkiye’nin geleceğinde iktidar olarak bulunacağını, partililere bu azim ve disiplinle çalışmalarını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven, hiçbir partinin sözde Ermeni Soykırımı belası gibi bir sorunu emperyalist merkezlerde mahkum ettirecek bir başarısının olmadığını dile getirdi.  

Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Prof. Dr. Eyüp Selahattin Karakaş da konuşmasında; Kurultaya ve yeni göreve gelecek Nevşehir il Yönetimine başarılar diledi.

Kurultay gündemine geçilmesini ardından kurultay konuşmasını yapmak ve faaliyet raporunu sunmak için kürsüye gelen Prof. Dr. Meliha Atalay kurultay konuşmasında; Kurultay açılışı için hazırladığı konuşma metin içeriğinin, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven'in yaptığı konuşma ile birebir örtüştüğünü, bu nedenle yalnızca bir kaç vurgu yapacağını söyledi.

Vatan Partisi'nin, 2014 Mart ayında, Silivri duvarlarının yıkılmasında, 15-16 Temmuz ABD, FETÖ kanlı darbesinin hezimete uğratılmasında etkin rol oynadığını, Ülkemizin güvenliği için Güneydoğu'da yapılan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Pençe Harekatını desteklediğini belirtti.

Atalay, Vatan Partisi'nin stratejik hedefi olan "Birleşen ve Üreten Türkiye"ye ulaşması için başlatılan üretim devrimi kurultaylarının ilkinin Nevşehir'de yapıldığını açıkladı.

ABD, Rand Corporation'ın 2020 Ocak ayında yayınladığı "Türkiye'nin Milliyetçi Rotası" başlıklı fitne raporundan söz eden Atalay, Ülkemizin iç ve dış dengelerini bozmaya yönelik planları içeren bu rapor hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini belirtti.

Atalay, konuşmasının ardından 2016’dan -2020’ye (5 ayrı)  özet faaliyet raporlarını sundu.

Mali raporu sunması için kürsüye gelen İl Saymanı Elif Murşil, beş yılı içeren mali raporu yıl yıl okuyarak kurultaya sundu.

Kurultaya sunulan faaliyet raporu ve mali rapor kurultay üyelerinin oy birliği ile aklandı.

Yeni dönem Yönetim Kurulu için üyelerden önerileri alındı ve oy pusulası hazırlanarak seçimlere geçildi.

Yapılan oylamada;

İl Başkanlığına Prof. Dr. Meliha Atalay.

Yönetim Kuruluna:  Prof. Dr. Nimet Karataş, Elif Murşil, Rasim Özkılıç, Egemen Yüksel, Nuri Kartaloğlu ve Ali Kemal Sömez.

İl Disiplin Kuruluna: Tahir Sedat Tan, Suzan Karadağ ve Ender Yıldırım.

Genel Merkez Üst Kuruluna: Prof. Dr. Meliha Atalay, Prof. Dr. Nimet Karataş, Murat Murşil, Tamer Tartar, Nuri Kartaloğlu ve Egemen Yüksel seçildi.