İddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Dinler, “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi´nde ülkemizin ve devletimizin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi´den şahsımın aday adaylığı konusu kamuoyunda gündem teşkil etmektedir. Bu süreçte en başta Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı Sayın İlhan Kaya olmak üzere tüm İl ve İlçe yönetici kadrolarına şahsıma milletvekili aday adayı olmam noktasında göstermiş oldukları itimat ve teveccühe şükranlarımı sunarım” dedi.

Dinler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Hepinizin bildiği üzere 35 yıldır bölgemizde ağırlıklı turizm sektörü ile iştigal eden bir ailenin mensubuyum. Yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayan bir şirketin yönetici kadrosunda olmamın yanı sıra Kapadokya Turizminin ve Kapadokya Turizmcisinin gür sesi olduğunu düşündüğüm Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak 3 yıldır görev yapmaktayım ve Mart 2018 sonunda 2. kez bu göreve tekrar seçilmiş bulunmaktayım. Bu onurlu görevimin yanı sıra Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Meclisi Üyesi olarak Kapadokya ve Türk Turizmine hizmet vermeye devam etmekteyim.

En başta ailem ve fikirlerini değer verdiğim dostlarla yapmış olduğum istişareler ve bir düşünme süreci sonunda bu dönem için milletvekili aday adayı olmamaya karar vermiş bulunmaktayım.

Bu bağlamda; En büyük Türk Milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk´ün prensiplerini rehber edinmiş genç bir müteşebbis olarak Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, devletin bekası temelinde oluşturulmuş Cumhur İttifakı´na olan bağlılığım ve desteğim artarak devam edecektir.

Sonuç olarak, tüm siyasi partilerin aday adaylarına başarılar diler, siyasi partilerimizin liyakatlı ve Nevşehir´imizi Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde layıkıyla temsil edeceği adaylarla 24 Haziran seçimlerine gireceğini ümit eder, saygı ve selamlarımı sunarım.