TES Başkanı Urgenç sendikanın sosyal medya hesabı TES Nevşehir’den sele teslim olan Nevşehir MESEM ile ilgili bir videolu açıklama yayınlayarak geçmiş olsun temennilerini iletti.

Başkan Urgenç’in paylaşımında Nevşehir MESEM’in ilk yağmurda yine sele teslim olduğunu söyledi.

Vali Fidan’dan Başkan Arı’ya hayırlı olsun ziyareti Vali Fidan’dan Başkan Arı’ya hayırlı olsun ziyareti

2023 yılının eylül ayında yağan yağmurlar sonrasında Nevşehir MESEM bahçesinin zemin ve bodrum katı sel sularına teslim olduğunu, bodrumundan yaklaşık 80 kamyon çamur çıkartıldığını ve kurumda milyonlarca liralık hasara neden olduğunu hatırlatan Urgenç, “Okulda yapılan çalışmaların ve alınan önlemlerin yetersiz olduğunu o zaman gerekli yerlere bildirmiş alınacak kesin tedbirin sel sularını yolun diğer tarafına aktaracak menfez ve/veya köprü çalışmasının yapılması gerektiğini belirtmiştik. Bugün yağan yağmurla birlikte oraya konulan borunun suyu taşıyamayacağı anlaşılmış sel suları okul bahçesini basarak okulun bodrumuna taşmıştır.” dedi.

Urgenç, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Nevşehir Belediyesinin ortak bir çalışma ile bir sonraki yağmura kadar kalıcı çözüm üreterek sel sularının yolu aşacağı/köprü/menfez bir çözümü ortaya koyması gerektiğini söyleyerek, “1 Mayıs dolayısıyla Okulun tatil olması öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının olumsuz bir durumla karşılaşmasını önlemiş maddi hasarla olay atlatılmıştır. Kurumumuz çalışanlarına ve öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” diye konuştu.

2-479

Kaynak: HABER MERKEZİ