Milletvekili Özgün Nevşehir- Çat yolundaki çalışmaları inceledi Milletvekili Özgün Nevşehir- Çat yolundaki çalışmaları inceledi

TES Başkanı Urgenç, 24 Kasım’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile MEB Başmüfettişliğine atanan eski Milli Eğitim Müdürü Polat’ı tebrik ederek, Nevşehir’de yaptığı çalışmalar için de teşekkür etti.

Urgenç mesajında şu ifadelere yer verdi: “18 ay gibi kısa bir sürede Nevşehir eğitimine kazandırdığınız ivme, eğitim çalışanlarının devlete güven duyması noktasında gösterdiğiniz çaba, güler yüzünüz, kamuda iş barışını ve sosyal adaleti sağlama gayretiniz, eğitimcilere kazandırdığınız pozitif bakış açısıyla Nevşehir'de eğitimcilerin gönlünde taht kurdunuz. Teşekkür ederiz.

Peki kısa sürede Nevşehir Memet Polat'ı neden sevdi?

Görev yaptığı 18 ay içerisinde, LGS Akademik başarı 265 puandan, 319'a çıktı. Türkiye ortalamasının altında idik üstüne çıktık. İlimizde 8 okul 1 halk eğitim merkezini bağımsız hale getirdi. İlimize 14 yeni okul 2 halk eğitim merkezi ve 1 rehberlik araştırma merkezi kazandırdı. Kurumlarımızın sosyal donatıları ve fiziksel yapılarının güzelleştirilmesi için ihtiyaç duyulan her türlü kaynak sağlanmaya çalışıldı. 81 adet tam donanımlı müzik sınıfı, kütüphane ve atölye oluşturdu. 1 okul dışında tüm okulların doğal gaz dönüşümü ve eskiyen kombilerin tamamını değiştirdi. ilimiz okullarına 250 bin yeni kitap kazandırdı. Tam donanımlı 2 e-sınav salonu ve ölçme değerlendirme merkezi oluşturuldu. PİKTES projesi ile 44 personele iş imkanı 300 milyon kaynak sağlandı. Türkiye'nin ilk ve tek Gastronomi Lisesi Ürgüp'te açıldı. Bakanlık projesi köy yaşam merkezleri ve anaokulları hızlı bir şekilde ilimizde uygulamaya konuldu. 42 metrekarelik 68 adet konteynır sınıfı meslek liselerinde üreterek deprem bölgesinde 5000 öğrencinin eğitim görmesini sağladı. Hatay ilimizde yönetici ve öğretmenlerimizin gönüllü katılımı ile depremzede öğrencilerimizin eğitimini gerçekleştirdiler. Deprem anında Adıyaman ilimizde Nevşehir eğitimcilerinin ve hayırseverlerin desteği ile gözyaşlarını dindirdiler yaraları sardılar.

Eski İl Milli Eğitim müdürü Memet Polat'a saygılarımla inanıyorum ki büyük ve müreffeh Türkiye ideali ülküsüyle hizmetleri kesintiye uğramadan devam edecektir. İlimizde 18 ay görev yapan Memet Polat'a yeni görevi MEB Baş müfettişliğinde başarılar dilerim.”

Kaynak: HABER MERKEZİ