Nevşehir’in Uçhisar beldesindeki bir restoranda gerçekleştirilen KAPTİD’in 26. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından 2020-2023 dönemine ait yönetim ve denettim kurulu raporlarının üyelerce onaylanmasının ardından seçime geçildi.

Seçime tek liste halinde katılan Teyfik Ölmez, yeniden KAPTİD başkanı olurken, yönetim kurulunun diğer üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Dilek Yulaf, Sefa Yıldırım, Abdullah İnal, Mustafa Erdem, Halil Elalan ve M. Önder Emirmehmetoğlu.

Ekici'den Anneler Günü mesajı Ekici'den Anneler Günü mesajı

KAPTİD’in Denetim Kurulu üyeliklerine de Atacan Bedir, Bekir Coşkun ve Cemal Yıldırım seçildi.

Gerçekleşen Olağan Genel Kurul sonrasında üye turizmcilere teşekkür eden Başkan Teyfik Ölmez, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya bölgesinde, turizmin itici temel güçlerinden biri olan turistik otelciler ve işletmecilerin sektörün daha da güçlü hale getirilmesi noktasında KAPTİD olarak daha etkin çalışmalar içerisinde olacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz 3 yıllık süreçte yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında Nevşehir Valiliği himayesinde ve KAPTİD koordinasyonunda önemli çalışmalara imza atıldığını aktaran Başkan Ölmez, 2024-2026 döneminde de bu hedefleri daha da aşarak bölgenin turizm gelişmişliğine ciddi ivmeler kazandırma çabası içerisinde olacaklarını aktardı.

Genel Kurul’da Başkan Ölmez’in önerisiyle 2026 yılından başlamak üzere KAPTİD Yönetim Kurulu üye sayısının 7’den 9’a çıkarılması üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak: AHMET KORKMAZER