Çin, 12 hayvanlı takvime göre Köpek Yılı'nı geride bırakarak, Domuz Yılı'na girdi. Yılbaşı ve bayramların ay takvimine göre belirlendiği ülkede halk Çin Yeni Yılı'nın ilk günlerinde Kapadokya’ya akın etti.

Bölgeyi ziyaret eden Çinli turistler Göreme, Uçhisar, Paşabağları gibi peribacalarının yoğun olduğu bölgeleri ziyaret ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, Çin Yeni Yıl tatilinin Kapadokya’da hareketliliğe neden olduğunu söyledi.

Durmaz, “Çin’in yeni bir yıla girmesi Kapadokya’da Çinli turistlerin artmasına neden oldu. Şubat ayının ilk günlerinden itibaren Kapadokya’ya akın eden Çinli turistler diğer aylara göre daha sakin olan bu ayda bölgede ciddi bir hareketliliğe neden oldu.” dedi.

Kapadokya’nın 2019 yılına çok iyi başlangıç yaptığını kaydeden Durmaz, “2018 çok iyi geçti. 2019 yılından beklentimiz de yüksekti. Yılın ilk aylarında 2019’un hareketli geçeceğini de görmüş olduk. Ocak ve şubat aylarında bölgede Çinli turistler çok yoğun. Bu da bizi gelecek açısından sevindiriyor.” diye konuştu.

Durmaz, Çinli turistlerin Kapadokya’da sıcak hava balonu, at ve ATV gibi etkinliklere yoğun olarak katıldığını belirtti.