Kapadokya´da yaşayan çeşitli meslek gruplarından gezginler tarafından kurulan Gezidokya isimli gezi rehberinde Kapadokya ve Türkiye başta olmak üzere, İran, Kazakistan, Ukrayna, Norveç, Myanmar (Burma), Sierra Leona gezi notları yer alıyor.

Gezidokya.com Kurucu Gezgini İsrafil Baran, hem aynı güzergahlara gezi düzenlemek isteyen gezginlere yardımcı olabilmek hem de geçmişe dair Gezidokya gezginlerinin bu hatıralarını kayıt altına alabilmek için gezi yazılarını bu sitede yayınlama kararı aldıklarını belirtti.

Gezidokya.com´da  Dr. Ahmet Riza Cevatzade, İsrafil Baran, Behçet Alkan, Yücel Aydın, Osman Aytekin, Ercan Kılıçlı ve Emrah Öğütmen´in özgün gezi yazılarının yanı sıra turizm bölgelerinden haberlere de yer veriliyor.

Gezmeyi, yazmayı seven herkesi Gezidokya´ya davet eden Baran, “Gezginlerimizin gezi yazılarını gezi rehberimizde yayınlamak isteriz. Gezidokya´da birçok şehre ait gezi notları bulunuyor. Gezidokya şehirlerinden hangisi en güzeli diye sorarsanız; "İstediğin yere gidebilirsin, istediğini görebilirsin ama her yer tanıdığın insanlar kadar güzeldir" sözü bu sorunuza cevap olacaktır” dedi. Haber: Alpaslan Körükcü