Tarihiyle doğasıyla bir dünya harikası olan Kapadokya otellerinin ana sloganı “Tarihe misafir olmak istermisiniz”dir. Kapadokya otelcileri de bu slogana bağlı olarak gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya devam ediyorlar.

Ülkemizin ve Tüm dünyanın Covid-19 günlerini yavaş yavaş atlattığı şu günlerde Kapadokya otelleri de bir bir açılmaya başladı.

Nevşehir Göreme’de bulunan uluslararası ödüllere sahip Doors of Cappadocia otelinin normalleşme süreci içerisindeki açılışı eski bir geleneğimiz olan, bolluk, bereket ve mutluluk getireceğine inanılan testi kırma ile yapıldı. Avanos yapımı toprak testiyi otel müdürü Perihan Çakır bizzat kırdı.

Çakır yaptığı açıklamada; “Bu çok eski bir gelenek. Bolluk, bereket ve mutluluk getireceğine inandığımız, atalarımızdan bizlere kadar gelen bir gelenek. Covid-19 salgınından sonra normalleşme süreci içerisine girdiğimiz bu dönemde otelimizin tekrardan açılışını testi kırarak eski bir geleneği yaşatmak istedik. Pandemi sonrası inşallah bereketli bir yıl olmasını diledik. Turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olan Kapadokya için sağlıklı kararların alınmasını istiyoruz. Bu konuda devletimizin alacağı kararlar çok önemli ve hem esnafımızın geleceği hem de buraya gelecek ziyaretçilerin güvenli bir şehir olan Nevşehir’de huzur içinde tüm aktivitelere katılarak güzel bir tatil geçirmeleri için bizler hazırız” dedi.

Ne diyelim!

Kapadokya’yı tercih eden tüm misafirler ersin muradına, tüm Kapadokya turizmcileri çıksın kerevetine...