Ekici açıklamasında, Mersin`in Tarsus İlçesi`nde kayıp olan ve Çamalan Köyü yakınındaki dere yatağında yanmış olarak cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan?a yapılan bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kâfi gelmez.

Çünkü hiçbir söz kızımızın yaşadıklarını ve canileri tarif edemez dedi. Ekici açıklamasının devamında ?Özgecan gencecik yaşta felaketle tanıştı, hunharca katledildi. İnsan olmakla insani davranmak çok farklıdır. Bir canlıyı insan yapan vicdanı, inancı, ruh ahlakı ve asaletidir. Kadını yok olan ülkenin geleceği onursuz ve karanlık bir gelecektir.

Cani hislerle işlenen bu cinayetin sanıklarının, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılacaklarına inanıyorum. Bu acıların yaşanmaması insanlık dışı cinayetlere dur diyebilmek için birlik olma vaktidir" değerlendirmesini yaptı. Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici, cinayeti şiddetle kınarken genç kızın vefatından son derece üzgün olduğunu ifade ederek, merhumeye Allah`tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledi. Haber: Erdal Kesici