18 ülkeden yönetmen, yapımcı, festival yöneticisi, sosyal medya fenomeni ve turizm sektörü temsilcisini buluşturan festivalde 75 ülkeden 450 film yarışıyor.

Festival, Turizm Tanıtım Stratejileri konferansıyla başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda yapılan konferansta konuşan Festival Başkanı Can Saraçoğlu, festivalde 75 ülkeden 450 turizm filminin yarışacağını söyledi.

Pandemi nedeniyle 35 ülkeden 70’e yakın misafirin festivale katıldığını aktaran Saraçoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 6’ıncısı düzenlenen festivalin, bu yıl da Kapadokya’da ikinci kez düzenlediğini kaydetti.

Saraçoğlu, “Böyle bir dönemde önemli turizm otoriteleri, yönetmenleri ve sanatçıları ağırlamamızın önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. Gelen misafirler üst düzeyde ve turizm sektöründe etkin isimlerden oluşan misafirler. Dünyaya, Türkiye’yi ve Kapadokya’yı tanıtacağız. Burada düzenlenecek ilk konferansta misafirlere Kapadokya bölgesini tanıtıyoruz. Burada çekilecek tek bir kare ve videolar tüm dünyaya servis edilecek.” dedi.

“2022’DE DAHA GÜÇLÜ BİR FESTİVAL BİZİ BEKLİYOR”

Pandemi kurallarına uygun hareket ettiklerini vurgulayan Saraçoğlu, şöyle konuştu: “Bizim için önemli olan güvenlik, sağlık ve hijyen koşullarının en düzeyde tutulması. Dolayısıyla bu bağlamda katılımcı sayısını sınırlı tutuyoruz. Festival , konferanslar, fotoğraf sergileri, foto video safariler ve film gösterileri ile devam edecek. Paşabağlarında düzenleyeceğimiz muhteşem bir atmosferde ödül töreni ile festivali taçlandıracağız. Halka bu yıl kapasiteyi dar olarak yansıtmamıza rağmen önümüzdeki yıl konserlerle ve etkinliklerle genişleteceğiz. önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir festival bizleri bekliyor.”

450 FİLM KATILIYOR

Festivale 75 ülkeden 450 filmin katıldığını belirten Saraçoğlu, “Festivalde 8 kategoride 38 ödül vereceğiz . Bu yıl 450 başvuru yapıldı. Festivallerde en önemli kaynak, festivallere enerji veren kaynak film başvurularıdır. Uluslararası Turizm Filmleri Festivaline Çin’den ABD’ye kadar 75 ülkeden 450 film katıldı. Paşabağlarında muhteşem bir ödül töreni ile 38 ödülü dünyanın dört bir köşesine göndereceğiz. Nevşehir de buna ev sahipliği yapacak." diye konuştu.