AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, milletin oylarıyla 12. Cumhurbaşkanı seçilmiş olmasından dolayı parti zaruri olarak olağanüstü kongreye gitti.

AK Parti olağanüstü kongresine 3 bin kişinin davetli olarak katılacağı ifade edilirken 81 ilden bin 20 otobüsle 40 bin kişinin Ankara`da buluşması bekleniyor.

Kongre olağanüstü olduğu için sınırlı sayıda yabancı konuk davet edilirken kendiliğinden katılma arzusunda olan yabancı konukların da olacağı ifade ediliyor. 

Kongreyi 100`ü yabancı, teknik ekipler de dahil 900`ün üzerinde basın mensubunun takip edeceği dile getirilirken AK Parti`nin her organizasyonuna olduğu gibi olağanüstü büyük kongresine de basının ilgisinin üst düzeyde bulunduğu vurgulandı.

AK Parti olağan kongresinin herhangi bir değişiklik olmaması halinde 2015 yılının sonbahar aylarında gerçekleştirileceği anımsatılırken AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi`nin organizasyonunda 2 bin 500 kişinin görev aldığı, medyanın ve davetlilerin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmaların tamamlandığı ifade edildi.

Salona sığmayan partililer için 2 bin 500 metrekarelik birkaç çadır kurulduğu, buralarda da vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağı aktarıldı. 

Ankara Arena?da düzenlenecek olağanüstü kongre sonrası Ak Parti Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa Ahmet Davutoğlu getirilecek.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver görsel olarak hazırlanan filmlerin yanı sıra AK Parti`nin seçim şarkılarının da seslendirileceği kongrenin AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.