Taşğın açıklamasında ?Kalpten geçenleri dilin tam anlatamadığı, yüreğin hislere tercüman olamadığı zamanlar vardır. Bu insani bir haldir. Kimi zaman söz düğüm düğüm olur boğazı sıkar, bazen de gönüllerdeki depreme tam kılavuzluk yapar.

Bu da insani bir durumdur. Gönlün titrediği, yüreklerin yandığı anlar vardır, bir şey söylemek isterseniz, ama yine de yutkunup susmayı tercih edersiniz, sizin dışınızda yaşanmış acıları en derininizde duyarsınız, vicdanınız sanki deprem geçirmiş gibi olur, hüzünlenir, kederle dolarsınız. Alçaklığın timsali olan katillerin, masumlara yaptığı tarifi ve tanımı olmayan şiddetten dolayı insanlığınızdan utanırsınız, bu da mı oldu, bunu da mı gördük, soruları kafalarınızda uçuşur, beyninizin içini kemirir, Bu anlar zordur, sabır ve metanet gerektirir.

İnsan olmakla insani davranmak aynı şey değildir, bir canlıyı insaflı yapan vicdanı, bir varlığı insancıl yapan ruh, ahlak ve asaletidir, insanlığın ortak miras ve emanetini çiğneyen bir alçağa tahammül edilmemelidir. Felaketle tanıştı ve hunharca katledildiler, millet olarak ciğerimiz yandı, yaratıklar, insan suretinde mazlumların kanını döktü, bu iğrençliği lanetlemek yetmez, kınamak kâfi gelmez, Hiçbir söz mazlumların yaşadıklarını tarif etmez, edemez.

İnsanlığın yüz karalarının hak ettiği cezayı bulmasını, Âlemlerin sahibi ALLAH?tan istiyorum ve ey yönetenler, yönetilenler, karar verenler, yetkisi olup da sadece konuşanlar velhasıl insanoğlu, insanlığı temel almadığınız müddetçe sizden hiçbir şey istemiyor, iki Cihan serveri Hz. Muhammed (S.A.V.) buyurduğu gibi, Allah?ım sana sığınırım? ifadelerinde bulundu.
Haber: Erdal Kesici