Cappadocian Young Entrepreneurs Derneği tarafından yapılan "Be Entrepreneur Prevent Youth Unemployment" KA1 projesi kapsamında,  Macaristan, İspanya, İtalya, Romanya ve Letonya´dan gelen 30 Avrupalı öğrenci, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Dr. Öğrt. Ü. Ayhan Kuloğlu danışmanlığında Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı´yı makamında ziyaret etti.

Rektör Bağlı, Avrupa´nın değişik ülkelerinden ve farklı kültürlerden öğrencileri Kapadokya´da ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Bağlı, “Siz değerli gençlerimizi öncelikle değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, doğal ve kültürel güzellikleri bir arada barındıran bölgemizde ve üniversitemizde ağırlamak bizler içinde mutluluk verici. Bizler tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, dini, dili, ırkı ve kültürü ne olursa olsun, daima birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı benimsemiş bir milletin torunlarıyız. Bu bağlamda üniversitemiz de bu kadim şehrimizin ileri gelenlerinden ve üniversitemizin de ismini taşıdığı Hünkar Hacıbektaş-ı Veli´nin düşüncelerini ve felsefesini dünyaya yaymaya çalışan bir üniversitedir. Diğer taraftan dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya bölgesini her alanda üniversitemiz aracıyla daha çok duyurma gayreti içerisindeyiz.

Bölgemizi ve üniversitemizi ziyaretlerinizde edindiğiniz güzel intibaları umarım sizlerde kendi ülkelerinize ve bulunduğunuz topluma daha iyi anlatacaksınızdır. Bu vesileyle sizlere bir kez daha teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle bütünleşen üniversitenin modern mimari yapısına hayran kaldıklarının altını çizen misafir öğrenciler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde eğitim-öğretim görmeyi çok istediklerini ve burada eğitim-öğretim gören öğrencilerin çok şanslı olduklarını söylediler.

Öğrenciler ile bir süre görüşen ve kendilerine üniversite ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgi veren Rektör Bağlı, ziyaret sonunda Dr. Öğrt. Ü. Ayhan Kuloğlu´na ve öğrencilere teşekkür etti.