2021-2022 Eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan NEVÜ Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu (MYO) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Öğretim Görevlileri Murat Şen, Arif Kızılırmak ve Coşkun Aslan eşliğinde öğrenciler, NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesini ve yerleşke içerisinde bulunan Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATBİN), Hoca Âhmed Yesevi Kütüphanesi, Bilim Teknoloji ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (BTUAM) gezerek, birimler hakkında bilgilendirildi.

Öncelikle Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezini (ATBİN) ziyaret eden Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerine ATBİN Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan merkezi tanıtarak, merkezi yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’ni gezerek incelemelerde bulunan öğrencilere Okuyucu Hizmetleri Şube Müdürü Gökhan Onmuş, kütüphanenin sunduğu hizmetler ve imkanlar, kütüphane kayıt sistemi, kütüphanede bulunan basılı ve dijital kaynaklar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Son olarak Bilim Teknoloji ve Uygulama ve Araştırma Merkezini (BTUAM) ziyaret eden öğrencilere BTUAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Polat, merkezin alt yapısı ve gerçekleştirilen analizler hakkında bilgi vererek, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.