UNESCO ve T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Anma Yılı”  ilan edilmesi münasebetiyle Hacı Bektaş Veli’nin evrensel olarak anlaşılıp algılanması için NEVÜ ve Nevşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması”nda dereceye giren eserlerin yer aldığı ödül töreni ve dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan resim sergisinin açılışı Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül töreni ve resim sergisinin açılışına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve davetliler katıldı.

Dereceye giren eserler için ödül töreninde konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması Eser Değerlendirme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Göksun Yener, “ Yarışmaya katılan eserlerin konusunun Hacı Bektaş Veli’nin yaşamına uygun olarak, Hacı Bektaş Veli’nin kişiliği, düşünce, dünyası, öğretileri, yaşam ilkeleri, bunların çağrışımları ve günümüze etkileri, olarak saptamıştık. Ayrıca resim sanatının bilinen ekol ve eğilimleri arasında, herhangi bir sınırlılık olmaksızın, sanatçının özgün ve estetik dilini yansıtacak, tematik bütünlüğü içermesini istemiştik. Yarışmamıza toplamda 25 eser katıldı. Kıymetli jüri üyelerimizle yapılan toplantıda hepsi birbirinden ilginç eserleri inceleyerek, oylama sonucu kör hakem usulüyle, isimler kapalıyken, oylamamızı yaptık. Ve oy çokluğu içinde bunların içinden,  toplamda 12 eser sergilenmeye ve ödül almaya değer bulundu. ” dedi.

Rektör Aktekin de “Bu çalışmanın böyle güzel bir netice ile tamamlanmış olması bizler için memnuniyet verici. Bu sene Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıldönümü dolaylısıyla birçok etkinlik gerçekleştirdik.  Bu etkinlik de bunlardan birisiydi. Üniversitemiz, gerek Güzel Sanatlar Fakültemiz gerekse Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz aracılığıyla güzel sanatlar alanında birçok güzel çalışmaya imza atıyor. İnşallah üniversitemiz,  fakültesi ve meslek yüksekokulunda büyük sanatçıların yetiştiği güzel sanatlar eğitimi alanında da marka üniversiteler arasına katılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Valisi Becel de “Üniversitelerin birçok alanda faaliyetleri var. Güzel sanatlar alanında vermiş oldukları eğitimler, üniversitelerin farklı yönlerini ön plana çıkarıyor. Üniversitemiz, gönülle, yerel sermaye ile yapılmıştır ve gelişimini sürekli devam ettirmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Vali Becel ve protokol üyeleri verdi. Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı serginin açılış töreni de gerçekleştirildi.  Sergi, 7 Aralık tarihine kadar açık olacak.