KÜN Nevşehir yerleşkesinin mezuniyet programı nedeniyle Kapadokya Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, KÜN Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı, KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Alatlı, yeni mezunlar vermekten kıvanç duyduğunu söyledi.

Öğrenciler hitap eden Alatlı, “Dünya ve Türkiye’nin evrildiği bir dönem var. Hakikat sonrası dönemi deniyor. Bu herkesin doğrusu kendine diyebileceğin bir evre demek. Bu zevklerle renkler tartışılamaz gibi, yüreğinin götürdüğü yere git gibi, hiç bir şey doğru değil, herkesin hakikati kendine gibi. Türkiye’ye son 5-6 yıldır çok yapışan bir şey. Bu özgürlük gibi görünüyor. Hoş bir tarafı da var. Sonunda bu hareketin getirdiği yer bir felaket.” dedi.

Öğrencilere dünyayı tanımaları gerektiğini anlatan Alatlı, “Hayatınız ailenizle ve çevrenizle, kendi kişiliğinizle kısıtlı kalmamalı. Başınızı sudan çıkarın dünyayı görün. Türkiye’nin en büyük problemi her zaman kendinden başka kimseyi görmemek olmuştur. Kendinden başkasının ne yaptığını görmediğinizde kendi yanlışını tekrarlamaya devam edersiniz. Mesela aşçılık bölümü mezunu öğrencimiz, beşeri coğrafya bana lazım değil dememeli. Bu bilgiler size her zaman lazım olacak. Ülkemizin komşularını dahi doğru dürüst bilmediğimiz bir dönemdeyiz. Bu bilgiler eninde sonunda hayatınızı etkileyecektir.” diye konuştu.

Alatlı, şöyle devam etti: “Mezun olan öğrenciler arasında kardeşlik olmalı. Bu kardeşlik sizin iş bulmanızdan, sosyal hayatınıza kadar çok fazla faydası olacaktır. Mezunlar derneği kurun ama bu derneğin işlemesi lazım. Bu okul vatan sevgisiyle buraya gelen bir okuldur. Bundan sonra top sizde, eliniz kolunuz bu okulun üstünde olmalı. Aklınızı kullanacaksınız ama ahlaklı olacaksınız. Bilerek ilerleyeceksiniz. Arkadaşınıza çelme takarak önüne geçmek değil, arkadaşınızdan daha fazla bilerek önüne geçeceksiniz.”

KÜN Rektörü Karasar da “Okulumuz çok çok özeldir. Özeldir çünkü arkasında holdingler, büyük bütçeli resmi veya özel fonlar yok. Velilerin, öğrencilerin, öğretim kadrosunun eşit ölçüde fedakarlığı ile çalışan bir sistem var. Belki de bu yüzen eğitimimiz dünya standartlarının çok üstünde, istihdamda açık ara birinciyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üniversitede onuncu yılını dolduran personel ve öğretim üyelerine plaket takdim edildi.

Daha sonra bölüm birincilerine ve ilk üç dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Belge takdiminin ardından mezun olan öğrenciler törenle şed kuşandı.