Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Özcan danışmanlığında ‘Halk Sağlığı Hemşireliği´ dersi kapsamında toplumsal sorunlardan biri ve davranışsal bağımlılık olan teknoloji bağımlılığı ile farkındalık oluşturmak için Avanos´da bir şenlik programı düzenlendi.

Bakanlıkça tütün ve madde bağımlılıkları ile mücadele amacı ile yürütülen programlara bir yenisi daha eklendiği ifade edilerek, teknolojinin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önlemesi, bu konuda farkındalık yaratılması ve kişilerin söz konusu davranışsal bozukluktan kurtararak sağlıklı bir toplum oluşturulması amacı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı´ başlatıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Özcan yaptığı açıklamada, “Her türlü bağımlılıkla mücadelede olduğu gibi davranışsal bağımlılık ile mücadelede de en önemli unsur kişinin farkındalığıdır. Biz de son sınıf hemşirelik öğrencilerimiz ile birlikte ortaokullarda farkındalık oluşturmak amacıyla Avanos Ahmet Ergün Ortaokulunda ‘Teknoloji bağımlılığına Hayır´ ve ‘Bağımlı olma Özgür Ol´ sloganlarıyla farkındalık şenliği düzenledik. Şenlik kapsamında Avanos Entegre Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Kakilli ve tüm sağlık personeli, Avanos Ahmet Ergün Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte Avanos içerisinde yürüyüş yapıldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün de iş birliği ile okul bahçesinde ‘halat çekme, ip atlama, yakar top, voleybol, yüz boyama´ gibi etkinlikler yapıldı.  Daha sonra üniversite öğrencileri olarak teknoloji bağımlılığının aileye, çevreye ve bireye verdiği zararlar ile ilgili skeçler oynandı” dedi.