Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Güneş, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sağlam ve fakültede görev yapan akademisyenler katıldı.

Akademisyenlerin yapmış olduğu çalışmalarını ve önerilerini dinleyen Rektör Aktekin, pandemi döneminde öğrencilerin eğitimi konusunda akademisyenlere daha fazla sorumluluk düştüğünü ifade etti. Üniversite’nin akademik birimlerle işbirliği içinde çalışarak mutlak başarının sağlanabileceğini belirten Rektör Aktekin, İlahiyat Fakültesinin çalışmalarından yola çıkarak, belli disiplin ve toplum geneline hitap eden tüm çalışmaların arttırılması gerekliliğine vurguda bulundu. Çalışmaların ikiye ayrıldığını ifade eden Aktekin bu çalışmalardan ilkinin akademik, ilmi çalışmaları kapsadığını ikincisinin ise toplumsal yönü temsil eden çalışmalar olduğunu ifade etti.

Sosyal medyayı pandemi dönemindeki kullanım gerekliliğiyle değerlendiren Prof. Dr. Aktekin, dijital imkânların sosyal medya ile arttığını, bu artışın hem risk hem de imkânlar doğrultusunda olduğunun da altını çizdi. Sosyal medyanın geniş kitlelere mesaj ulaştırma şansını da arttırdığını belirten Aktekin, üniversite olarak bu çevrim içi faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İlahiyat Fakültesi akademisyenleri de çalışmalarından bahsederek, toplumsal çalışmalar içeriğinde, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmaların da üniversitemiz tarafından yürütüldüğünü ifade ettiler. Yapılan etkinlikten duydukları memnuniyeti belirten akademisyenler, Rektör Aktekin’e teşekkür ettiler.

Son olarak Üniversite teşkilatının akademik ve idari birimleriyle bir bütün olduğunu ve bu birimlerin eşgüdümlü çalışmalarının sonucunda kurumsal başarının kaçınılmaz olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, idari ve akademik birimlerde işbirliğine dikkat çekti. Aktekin, üniversite içerisinde olan plan ve projelerdeki iletişim ve işbirliği kanallarının akademisyenlere her zaman açık olduğunu belirtti.