Projenin tamamlanması ile tüm AB ülkelerinde ve Türkiye’de mesleki eğitimde kullanılmak üzere dört ayrı eğitim modülünün yayınlanacağını ifade eden Prof. Dr. Çolakoğlu, yürüttükleri proje ortaklarının İspanya Katalonya Politeknik Üniversitesi, Casa Corpului Didactic Teleorman Romanya, Milli Eğitim Bakanlığı, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, İngiltere Certified Knowledge Association olduğunu belirtti.

Gerek Nevşehir ili sınırları içinde gerekse Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ÜNIKOP dönem başkanlığını yürütmekte olduğu KOP Bölgesi’ndeki tüm kamu ve özel sektöre ait binaların, kapalı alanların, konutların tasarımında ve inşa edilmesinde yeşil bina anlayışı yaklaşımının yaygınlaşması hedefinden de yola çıkılarak Yeşil Bina uygulanmasına eğitim ve öğretim programlarıyla katkı sunacak bu projenin hedef kitlesinin inşaat sektörü ile bu sektöre beyaz ve mavi yakalı işgücü yetiştiren eğitim ve öğretim kuruluşları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çolakoğlu, bu amaç doğrultusunda Aralık 2021’de bilgilendirme ve farkındalık artırma çalışmaları gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Prof. Dr. Çolakoğlu, ponza kaynaklı inşaat malzemeleri üretiminin merkezi olan Nevşehir’in yeşil bina konusunda bir adım önde olduğunu vurgularken, şehrin bu konumunun daha da güçlenmesinde hâlihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin önemli katkılarının bulunduğunu, bunun önümüzdeki süreçte daha da artacağını kaydetti.