Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Anadolu kadınının üretim kalitesinin arttırılıp, markalaştırılarak, çağın ihtiyacı olan e-ticaret döngüsüne aktif katılımının sağlanması için yola çıkan SHOPSA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kurdukları Shopsa akademi hakkında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Semih Aktekin’e bilgi veren Shopsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Shopsa Kadın Gelişim Eğitim ve İletişim Akademisi’nin Türkiye’deki başta kadın kooperatifleri olmak üzere üretici bütün kadınların ve yakın çevrelerinin ekonomiye katılım ve katkısını arttırmakla birlikte sürdürülebilirlik zincirini oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bu doğrultuda Nevşehir ilinin de destekleyiciliğine değinen Shopsa Yönetim Kurulu Başkanı Çetindoğan, gerek turizm potansiyeli, gerek üst düzey yönetici sayısındaki pozitif ayrımcı yapısı, gerekse hemen hemen her ilçede bir kadın kooperatifinin olması ile birlikte,  kendilerine katkıda bulunan başta Nevşehir Valiliği olmak üzere, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Semih Aktekin kadın emeği ürünlerini dünya ile buluşturmayı hedefleyen projeleri kapsamında pilot il olarak Nevşehir’in seçilmiş olmasından duydukları memnuniyeti belirterek, kadın kooperatifleri ile her türlü işbirliğine açık olduklarını ve bu konuda her türlü akademik desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.