Ürgüp Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, toplum adına haberler yapılırken olguya dayalı bilgileri çarpıtmadan, içerikleri kamu yararı gözeterek ortaya konulmasının gerektiğini dile getirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bir internet sitesi ve bazı sosyal medya hesaplarının kurumumuza karşı mütemadiyen yürüttüğü bilgi kirliliği yaratma amaçlı, asılsız ve mesnetsiz bilgiler içeren paylaşımları hakkında bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Ürgüp’ümüzün ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla belediyemiz kaynaklarının planlanması sürecinde gerçekleştirilen bazı idari ve hukuki uygulamalar, yıllardır bu kaynakları bireysel çıkarları doğrultusunda kullanan bir kesimin rahatsız olmasına sebep olmuştur.

Belediyemizin söz konusu idari ve hukuki uygulamalarından rahatsız olan bu kesimin tellallığını yapan haberci kılığına bürünmüş bir kişinin tutarsız haber ve paylaşımları, içinde bulundukları acizliğin yansımasıdır. Bu şahsın içeriklerinde paylaştığı yalan ve iftiralar ile alakalı gerekli hukuki süreç ilgili birimlerimiz tarafından başlatılacaktır.

Ürgüp Belediyesi Spor Kompleksi bugünkü değeri 50 milyon TL’yi aşan bir maliyetle Ürgüp’ümüze kazandırılmıştır. Bu proje söz konusu kişi tarafından ‘Yapılmadı’ başlığı ile halkımıza yalan haber olarak yayımlanmıştır. Aynı kişi “Dairelerimiz Kavaklıönü Mahallesi Yeni Spor Kompleksinin hemen yanında yer almaktadır” reklamı ile ‘Yapılmadı’ dediği Spor Kompleksini referans alarak gayrimenkul pazarlamaktadır.

Öyle ki ne iş yaptığı belli olmayan bu kişinin yönettiği internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından:

2019 yılından bu yana 12 milyon 500 bin Dolar tutarındaki borç stokunun 587 bin Dolar’a düşürülerek yeni bir borçlanma yapılmadığını ve de bu dönemde yapılan bütün yol, park, personel ödemeleri vb. giderlerinin tamamının belediye öz kaynaklarından karşılandığı haberinin yapılması beklenmemektedir.

Daha önce alıcı bulamayan Ürgüp Evleri Toplu Konutları Döner Sermayesine ait arsanın 2 s milyon 685 bin TL bedelle satılarak Belediye Toplu Konutlarının çatılarının yapıldığı ve yıllardır devam eden mağduriyetin giderildiğinin haberinin yapılması beklenmemektedir.

2002 yılında ihalesi yapılan Kayakapı Projesi kapsamında  toplam 212 adet parselin sadece 32 adedinin restore edilerek 2013 yılından itibaren işletmeye açılmasının, geriye kalan 180 adet birbirinden değerli parselin atıl bırakılarak kaynakların yok edilmesinin, buna karşılık kurumumuza yıllık sadece 6 bin TL kira ödenmesine karşılık belediyemizin idari ve hukuki işlemler başlatmasının haberinin yapılması beklenmemektedir.

Yıllardır 2230 TL kira karşılığında bakımsız bir şekilde işletilen tarihi nitelikteki Belediye Hamamının doğalgaz dönümünün ve restorasyonunun belediyemiz kaynakları ile yapıldığının, ardından yapılan ihale sonunda aylık 75 bin TL tutarında kira getirisinin sağlandığının haberinin yapılması beklenmemektedir.

Damsa Barajı dip temizliği tamamlandı Damsa Barajı dip temizliği tamamlandı

2021 yılından bugüne; 942 gündür belediyemiz kaynaklarından günlük 100 ü aşkın haneye sıcak yemeğin ulaştırılması hususunda uygulanan sosyal belediyecilik uygulanmasına yönelik haberin yapılması beklenmemektedir.

Eski İtfaiye binasının 16 milyon 500 bin TL bedelle satışının gerçekleştirilmesi, 30 yıldır unutulmuş bir taşınmazın değerlendirilerek yeni İtfaiye ve Kademe binasının 7 milyon 500 bir TL maliyetle fiziksel ve fonksiyonel büyüklüğü eskisi ile kıyaslanmayacak bir yapıda Ürgüp’ümüze kazandırıldığı, kalan tutarın da belediyemiz hizmetlerine kaynak oluşturduğu haberinin yapılması beklenmemektedir.

2017 yılında yapılan ihalesi iptal edilmesine rağmen, 2019 yılına kadar ihalesiz bir şekilde işletilmeye devam eden kapalı otopark ve yanı sıra 4 adet açık otopark ihale edilerek yıllık belediyemize 1 milyon TL’yi aşkın gelir oluşturduğu haberinin yapılması beklenmemektedir.

Bölgemiz turizmine tanıtım ve ekonomik kazanım sağlayan, ulusal ve uluslararası basında en iyiler listesinde yer bulan festival ve sosyal faaliyetlerimize ilişkin haberlerin yapılması beklenilmemektedir.

Yukarıda saydığımız başlıkları beklemediğimizi üzülerek beyan etti. Toplum adına gazetecilik yaparken olguya dayalı bilgileri çarpıtmadan, içerikleri kamu yararı gözeterek, nefret ve ön yargıdan uzak, siyasi tercihinden ari, hakaret,iftira ve karalamadan uzak, basın özgürlüğünü başka hiçbir amaca alet etmeden, bağımsızlığını yitirmeden yapması Ürgüp ve Ürgüplü adına talebimizdir.

Ürgüp’ümüzün yararına yaptığımız uygulamalara karşı kara propaganda yapan her türlü saiklerle mücadelemizin erdemli bir şekilde, edep çerçevesinde devam edeceğini, bu ve benzeri kaynaklardan gelecek iftira ve söylemlere itibar edilmemesi hususunu Saygıdeğer Ürgüp Halkının bilgilerine saygıyla arz ederiz.”

Editör: İsmail Irmak