Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneğinin “Bu Hayat Senin Hedef Sensin” projesi Ürgüp’te büyük ilgi gördü.

Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde proje eğitimcileri Halise Çona, Rahşan Kolutek, Hazal Atlı ve Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ağkoç tarafından uyuşturucu hayatını yok eder, ailede iletişim ve maddenin zararları ile bağımlılıktan kurtulma eğitimi verildi.

Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı, “Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında hedeflere ulaşmaktayız. Nevşehir ve ülke genelinde önemli başarılara imza atmaya kararlıyız ve uyuşturucu ile mücadele alanında yaptığımız çalışmalarla gençler üzerindeki faaliyetlerle güzel hizmetlere imza atıyoruz.” dedi.

Dernek Başkanı Makbule Atlı, Nevşehir ve Türkiye geneli yürütülen faaliyetlerde ciddi başarılar elde edildiğini ifade ederken uyuşturucu ile mücadelede kapsamlı bilinçlendirme çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.

Atlı, “Ayrıca tüm Türkiye’deki alkol ve madde bağımlılığı tedavi Merkezlerinde (AMATEM) birçok bağımlı genci tedaviye başlatmaktan onur duyuyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Milletvekillerimiz, Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş, Milli Eğitim Müdürümüz ve Nevşehir Emniyet Müdürümüz ile Nevşehir halkı ve Nevşehir basını bu konuda en büyük destekçilerimizden. Biz bu destekle Türkiye genelinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

“Uyuşturucuya karşı aileleri bilinçlendiriyoruz"

Uyuşturucu ile mücadelede aileleri bilinçlendirdiklerini belirten Dernek Başkanı Makbule Atlı şunları kaydetti; “Uyuşturucu konusunda okullarda yaptığımız seminer ve konferansları Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü çalışanları ile birlikte yapmaktayız. Buradaki amacımız kullanımı yoğun aileleri, gençleri bilinçlendirmek. Emniyet kaynaklarından destek alarak uyuşturucuya bulaşan gençleri, onların anne ve babalarını dinlediğimizde problemin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Kapalı kapıların ardında evladını kurtarmak isteyen alilere ulaşıyoruz. “Bu Hayat Senin Hedef Sensin” projemiz başladığı günden bugüne kadar il ve ilçelerde 1500 gence, 350 aileye ve 150 kurumda çalışanlara ulaştık. Projemiz il ve ilçelerde devam ediyor. Bir gün bağımlı bir evladımızın annesi yanıma gelip, ‘ben her gün oğlum ölsün diye dua ediyorum’ dedi. O kadar şaşırdım ki. Onlar için bir şeyler yapmak zorundayız. Sadece Nevşehir ve ilçeleri değil bütün illerde bu ailelere sivil toplum olarak ulaşmalıyız, birlik olmalıyız.”