Öğrenciler diplomalarını, Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı yazar Alev Alatlı`dan aldı.

Törende konuşan Vali Ceylan, Nevşehir`deki üniversitelerin gelişmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, Kapadokya Meslek Yüksekokulu`nun açtığı programlarla hem bölgenin hem de ülkenin çeşitli sektörlerdeki ihtiyacını karşıladıklarını kaydetti.

Ceylan, Türkiye?nin en güzel yerlerinden birisinin Mustafapaşa olduğunu ve burada nadide insanların yetiştiğini dile getirerek, Kapadokya Meslek Yüksekokulu?nun sektörlerle iç içe yürütmüş olduğu eğitim çok önemli.

Üniversitelerin birinci önceliği bulunduğu bölgelere katkı sağlamaları. Bunu da burada Kapadokya Meslek Yüksekokulu başardı. Bu nedenle okulun gelişmesi ileride Kapadokya Üniversitesi olarak hayata devam etmesi için elimizden geleni yapacağız dedi.

Belediye Başkanı Ünver ise, Kapadokya Meslek Yüksekokulu?nu Kapadokya Üniversitesi olarak görmek istediklerini ifade ederek, ?Bir gün Kapadokya Meslek Yüksekokulu demekten vazgeçeceğiz, inşallah Kapadokya Üniversitesi diyeceğiz.

Bunun için ilimizin merkezinde 75 bin metrekare yeri ilk etapta Kapadokya Meslek Yüksekokulumuza tahsis ettik, içerisinde ağaçlarıyla beraber hazır. İnşallah yakında Kapadokya Üniversitesi?nin de tabelasını asacağız? diye konuştu.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı yazar Alev Alatlı da, hem öğrencilerine nasihatlerde bulundu hem de okul hakkında bilgi verdi.

Alatlı, Kapadokya Meslek Yüksekokulu`nun ara eleman değil ana eleman yetiştirdiğini ifade etti. Alatlı öğrencilere seslenerek; ?Bugün diplomanızı aldınız.

Bundan sonra yapacağınız iş hayatta hiçbir şeyden korkmadan, ne kadar iyi olduğunuzu herkese haykıraraktan, hiç unutmayın siz herhangi bir MYO değil Kapadokya MYO mezunusunuz. Bu sizin en büyük ayrıcalığınızdır. Katiyen boynunuzu eğmeyin? dedi.

Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere Vali Ceylan, Başkan Ünver ve Kapadokya MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Alatlı hediye verdi.

Binicilik bölümü mezunlarının atla geldiği törene, öğrencilerin aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ