Ürgüp Belediyesi tarafından AFAD ile koordineli olarak başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Herkesin gücü nispetinde katıldığı yangın bölgelerine ulaştırılmak üzere toplanan malzemeler bugün saat 19:00'da bölgeye hareket edecek.

Yangın bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda yardım malzemesi topladıklarını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "Vatandaşlarımız sağolsun çok duyarlı. Her zaman olduğu gibi yine kısa sürede yardım kampanyamıza yoğun ilgi gösterdi. Bölgede yangından etkilenen ve yangın söndürme çalışmalarında görev alan vatandaşlarımızın günlük temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardımlarımızı yangın bölgelerine ulaştıracağız. Allah tüm afetlerden milletimizi korusun. Birlik beraberliğimizi daim etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Ürgüp Belediyesi dün başlattığı kampanya kapsamında ilk etapta 1 tırdan oluşan malzemeleri bugün saat 19:00'da yangından etkilenen bölgelere gönderecek.

Kampanyaya vatandaşlar yoğun katılım gösterirken, yardım kampanyasına katılmak isteyenlerin bugün saat 19:00'a kadar Duayeri Cami yanı Turgut Özal Kültür Merkezi'ne yardımlarını bırakabileceği ifade edildi.

Temel gıda maddelerinin yanı sıra yanık kremi, el feneri, termos gibi ihtiyaçların da bulunduğu bölgeden alınan bilgiler arasında.