Askıda Fatura’ya büyük destek Askıda Fatura’ya büyük destek

Ürgüp İlçe Müftülüğü tarafından Arpacızade Cami’sinde düzenlenen “Şehitlerimize rahmet, Kudüs'e dua” temalı Sabah Namazı Buluşmasına Ürgüp halkı büyük ilgi gösterdi.

Sabah namazı öncesi okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sabah namazının kılınması ile devam etti. Salavat ve tesbihatın ardından Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut cemaate hitap etti.

İnsanlığın ağır bir imtihandan geçtiğini vurgulayan Müftü Karadavut, "Geçtiğimiz günlerde menfur bir terör saldırısı sonucu kahraman evlatlarımız şehadet şerbeti içtiler. 7 Ekim’den beri işgalci zalimler ve destekçileri tarafından binlerce masum din kardeşimiz Filistin’de şehit edildi. Hepimizin mesuliyetimizin farkındayız ve bizler millet olarak her daim zulme engel, mazluma umut olanlar tarafındayız.  Elimizle, dilimizle ve kalbimizle her türlü zulmün karşısındayız. Kadın erkek, genç yaşlı her birimiz ülkemiz başta olmak üzere dünyadaki tüm zulümlerin son bulması için yılın ilk gününde sabah namazında bir araya geldik. Hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Yüce Rabbimden kahraman şehitlerimize rahmet; ailelerine, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslümanlar var. Filistin ve Gazze başta olma üzere nerede mazlum varsa hepsine sabahın seherinde dua ediyoruz, mazlumları zulümden kurtar Ya Rabbi! Yurtlarını, yuvalarını, vatanlarını korumak için mücadele kardeşlerimize zaferler nasip eyle, düşmanlarını kahreyle, mağlup eyle.” dedi.

Program sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.

415987288_747605594066143_2336153004874461296_n

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR