Vali Fidan ve eşi Dr. Fatma Fidan, Mehmet Gülen ilkokulu 1140 numaralı sandığa gelerek oy verme işlemini gerçekleştirdi.

Başkan Arı çocuklara ikramlarda bulunacak Başkan Arı çocuklara ikramlarda bulunacak

Vali Fidan, seçimlerin Nevşehir’e ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Nevşehir’de seçimlerin başladığı süreçten itibaren demokratik olgunluk içerisinde bir süreç yaşandığını ve herhangi bir olumsuz üzücü bir olay yaşanmadığını aktaran Vali Fidan, “Bugün de sabah 8 itibariyle oy verme işlemi, ilimiz genelinde sorunsuz bir şekilde başladı. Şu anda devam ediyor. Vatandaşlarımız oylarını kullanıyor. Akşam 5 bitecek. Sonra oyların sayım ve döküm işlemleri tamamlanacak. Ben sürecin yine Nevşehir’imize yakışır bir şekilde demokratik bir olgunlukla sonuçlanacağına, seçim sürecinin güzel bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Elbette bugün söz artık vatandaşlarımızın. Vatandaşlarımız Nevşehir ilimizde yerel yönetimlerde kimlerin yetki kullanacağına, kimlerin seçileceğine bugün karar verecek.” diye konuştu

YÜKSEK BİR KATILIM DÜZEYİYLE SEÇİMLERİN TAMAMLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Sandık görevlilerinin, ‘Genel olarak olumlu bir katılım süreci var’ diye ifade ettiklerini belirten Vali Fidan, “Zaten ülkemizin demokratik olgunluk düzeyine baktığımızda genel olarak bizler Avrupa ülkelerine göre katılım düzeyi yüksek oluyor. Yine aynı şekilde yüksek bir katılım düzeyiyle seçimlerin tamamlanacağını düşünüyorum.”

Whatsapp Image 2024 03 31 At 11.29.27

Muhabir: MEHMET GÜNAY