GENEL

Fettah Tamince kimdir? Yaptığı bağış dudak uçuklattı!

Abone Ol

Canlı yayında yapılan bağışlar sonrası Fettah Tamince merak konusu oldu. Fettah Tamince hakkında merak edilen her şey haberin devamında...

Fettah Tamince, 1972 yılında Van Çaldıran'da doğdı. Tamince'nin 8 kardeşi vardır. ilkokulu doğduğu yerde okudu. Babası Salih'in dükkanında çalışmaya başladı. Çalışma hayatına Antalya'ya taşındıktan sonra orada devam etti. Antalya'da Gazi Lisesi'nde eğitim gördü. Üniversiteyi ise Almanya Münih'te okudu. Fettah Tamince, Duygu Tamince ile evlidir. Çiftin Zeynep, Hatice ve İbrahim adında üç çocuğu vardır.

Almanya'da halıcılıkla uğraştı. Daha sonra 1994 senesinde mücevher işine girdi. 1999 yılında ise Antalya'da ilk otelini açtı. 2001 yılında ise Ukraynalı ortağıyla Rixos Oteli için çalışmalara başladı ve kısa bir süre sonra tamamladı. Rixos Oteller zinciri ile yurt içinde ve yurt dışında pek çok otel açıp bu sektörde git gide büyüdü.

Şuanda toplamda 21 farklı otel işletiyor. Star Medya Yayıncılık A.Ş, Star Medya Ajans, Star Matbaacılık, Dinamik Radyo Televizyonun %50'sini kendi bünyesine aldı. Ünlü iş insanı aynı zamanda Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkanıdır. Sadece turizm değil, inşaat, enerji, medya, gayrimenkul, eğitim gibi pek çok sektörde bulunan bir isimdir.

Canlı yayında toplanan bağışlar arasında en çok bağış yapanlar arasına girdi. Deprem bölgesi için 120 milyon TL bağış yaptı.