GENEL

Herkes onu konuşuyor! 54 gün sonra gerçekleşen mucize!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında çok sayıda vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Günlerce devam eden kurtarma çalışmalarında çok sayıda kişiye ulaşıldı. İşte o bebekte onlardan biriydi. İşte detaylar...

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlere Hatay’da yakalanan “Mucize Bebek” enkazdan 128 saat sonra çıkarıldı. Hemşirelerin Gizem adını verdiği bebeğin annesi Yasemin Begdaş hayatta kalırken, babası ve iki erkek kardeşi ise hayatını kaybetti.

Gizem bebek, enkazdan çıkarılmasının ardından ilk müdahalenin yapılmasıyla birlikte Adana Şehir Hastanesi’nde gözetim altına alındı. Herhangi bir sağlık probleminin olmaması üzerine kurum bakımı altına alındı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara’ya getirilen Gizem bebek, Etlik Şehir Hastanesi’nde yapılan kontroller sonrasında Bakanlığa bağlı kuruluşa yerleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refakatçisiz çocukların bulunması çalışmaları kapsamında gelen ihbarları değerlendirdi. Yapılan incelemeler sonrasında aileyle iletişime geçen Bakanlık, aileden ve bebekten alınan DNA örneğinde uyuşma sağlandığını tespit etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık son durumla ilgili “Annesinin de bir taraftan tedavisi devam ediyor. Genel sağlık durumunda bir problem yok. İyileştikten sonra Gizem’i artık annesinin emanetine bırakacağız. ” dedi.

Mucize Bebek” olarak bilinen ve hemşirelerin Gizem adını verdiği 3,5 aylık Vetin Begdaş DNA testi sonrası 54 gün sonra ailesine teslim edildi.