GENEL

Japon uzmandan İstanbul için kritik açıklama!

Japon deprem uzmanı açıklamalarıyla korku yarattı. İstanbul'da olası bir depremde ilk yıkılacak yeri açıkladı. Bakın neresi...

Abone Ol

Japon deprem uzmanı Türkiye'de görev yapan Japon deprem uzmanı Moriwaki, İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu. Olası depremde kırılacak fay hattının İstanbul'un hangi bölgesinde olacağına değinen Moriwaki, "Eğer tüm fay kırılırsa çok şiddetli bir depremle karşı karşıyayız" diyerek uyardı.

Bursa'daki yerel bir televizyon kanalına konuk olan Japon Deprem Uzmanı ve Baş Mimar Yoshinori Moriwaki, muhtemel Marmara depremi hakkında değerlendirmede bulundu.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kısmının 1999'daki depremde Gölcük'e kadar kırıldığını ifade eden Moriwaki, "Marmara Denizi içinde Yalova ile Silivri arasında, İstanbul'un yaklaşık 20 kilometre açığında hâlâ kırılmamış fay hatları mevcut. Bu bölgelerin kırılmasını öngörüyoruz." diye konuştu.

ADALARIN GÜNEYİNİ İŞARET ETTİ "1999 depremi sonrasında boğaz köprülerini güçlendirdik." diyen Moriwaki sözlerine şöyle devam etti:

"O dönemde gerçekleştirdiğimiz risk analizlerine dayanarak, adaların güneyinde yer alan bölgeyi tahmin etmekteyiz. Başka bir olasılık olarak, adaların güneyindeki fayın devamı niteliğindeki Silivri açıklarını öne sürebiliriz. Eğer bu fay hatlarından bir kısmı ya da birkaçı birlikte ya da tamamen kırılırsa, daha büyük şiddette bir deprem meydana gelebilir."

Yoshinori Moriwaki, 1999 depreminde İstanbul'daki Avcılar bölgesinin zemin özelliklerinden dolayı daha fazla etkilendiğini belirtti ve "Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece gibi alanlarda sorunlar yaşanabilir. Güneydeki Bursa yöresine yönelik incelediğimizde, yumuşak zeminli alanlarda problemle karşılaşabileceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.