Yaşam

Nevşehir ASHİ personeli depremde yaşadıkların anlattı

Nevşehir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) personeli Elif Buket Gürlevik deprem bölgesinde yaşadıkların anlattı.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depremlerinde 11 il etkilenirken, asrın felaketiyle adeta yerle bir olan deprem bölgesinde görev yapan Gürlevik yaşadıklarını paylaştı.

“KIZIM DEPREM BÖLGESİNE GİDECEĞİMİ ÖĞRENDİĞİNDE BİR RESİM ÇİZMİŞTİ”

6 Şubat depremlerinde Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Gülşehir 2. Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda A.T.T. olarak görev yapan Elif Buket Gürlevik gönüllü olarak görev aldı.

8 yaşındaki kızının deprem bölgesine gideceğini öğrendiğinde bir resim çizdiğini belirten Gürlevik yaşadıklarını şöyle anlattı, “Benim için kucağımda bir çocuk o çocuğu enkazdan kurtarmak için oraya gitmem gerektiğini söylemişti. Bölgedei ilk vakamız da o çizili resimdeki Fatmanur oldu. Kahramanmaraş merkezde halasıyla birlikte aynı odada göçük altında kalan Fatmanur depremin ikinci gününde (52.saat ) ağzında emziğiyle enkazdan sağ salim çıkarıldı. Sesini duyduğumuz andan intibaren onun için bütün hazırlıkları yapmıştık acil çantamızda enkazdan bulduğumuz  oyuncak onu bekliyordu. Ambulansta o oyuncağı sıkı sıkı tuttu. Daha sonra fizik tedavi için geldiği Kayseri Şehir Hastanesinde aynı enkazdan çıktığı ilk an gibi sarıldık onunla oyunlar oynadık.”