NESİAD Tarım ve Gıda Kurulu Komitesi nisan ayı toplantısı yapıldı NESİAD Tarım ve Gıda Kurulu Komitesi nisan ayı toplantısı yapıldı

Abdullah Çatlı için Nevşehir Kaldırım Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi.

Anma programı kapsamında Çatlı, Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan kabri başında dualarla anıldı.

Programa Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı, eşi Meral Çatlı, kızları Gökçen Çatlı ve Selcen Çatlı, BBP İl Başkanı Ramazan Kalkan, aile yakınları ve sevenleri katıldı.

Anma programında konuşan Gökçen Çatlı şu ifadelere yer verdi: “Bir kalabalıkla onu toprağa verdiğimizde esasen sır, sırdır gerekçesiyle elbette ki ailemiz babamla ilgili yaptıkları ile alakalı hiçbir şey söylemeyecektir. Fakat görünen o ki o dönemlerde bir karalama kampanyası başlatılmıştı. Yoksa kahramanlara ve liderlere baktığımızda çok belirgin özellikleri vardır. Evvela kibirden çok uzaktırlar, sırra kadem basarak sırrı sır olarak yaşarlar. Fakat vefatından sonra başlatılan kasti karalama kampanyası gereğiyle annem Meral Çatlı dostlarımızla birlikte kaleme aldığı bir kamuoyu duyurusu yapmak durumunda kaldı ve o dedi ki, ‘Vatanımızı, milletimizi, ihanet, cehalet içerisinde olanlardan koru ve bu ülke adına bir çivi çakmayı aklından geçiren her zaman bahtiyar eyleyin. O bildiriyle birlikte babamın yapmış olduğu ülkesi adına birkaç mücadele, içlerinden birisi ASALA ve terör örgütü PKK. Açıklamak durumunda kaldık bir satır ile. Yoksa o sır ve o mahcubiyet, o ketumluk, o kibirden uzaklık tüm Türk kahramanlarımızda olduğu gibi Abdullah Çatlı da o gelmeden önce gelirdi adeta oraya. 27 yıl önce bugün biz Nevşehir’de binler olarak buradaydık. Bir dönem azaldık ama bakınız süreklilik ve inanmak öyle güçlü bir şeydir ki demir dağları eritir. Bugün baktığınız da ben şunu çok iyi biliyorum babam Abdullah Çatlı’yı bilmek, anmak ve aktarmak artık ailemize ait bir mesele olmaktan çıktı.”

WhatsApp Görsel 2023-11-05 saat 14.29.45_61b7b105WhatsApp Görsel 2023-11-05 saat 14.29.45_1d3994bc

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR