Nevşehir´e yapılacak olan yeni stadyum Başkan Ünver ve milletvekillerinde büyük bir heyecana neden olmuş. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Belediye Başkanı Hasan Ünver´in makamında düzenlenen basın toplantısıyla Nevşehirlilere duyurulan, projede Kapadokya Arena Stadı olarak geçen ama adının bu olmadığı belirtilen stadyum, Belediye Başkanı Hasan Ünver başta olmak üzere milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver´de büyük bir heyecana neden olmuş.

Stadı Nevşehir´e kazandırmanın mutluluğuyla basının karşısına geçen kadronun gözlerinde bu heyecan okunuyordu.

Öyle bir mutlu olmuşlar ki, basın mensuplarından bu projelerin sevincini herkesin yaşaması gerektiği için toplantıda başka konuların öne çıkmamasını istediler.

Stadyumun ne zaman bitirileceği resmi olarak açıklanmadı ama oldukça heyecanlı olan Başkan Ünver 2 yıl sonra açılışının yapılacağını ağzından kaçırdı.

Heyecanına yenik düşen tek isim Başkan Ünver olmadı. Milletvekili Gizligider de heyecanına yenik düşerek yine Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden çıkan sıcak suyla sporun içinde olacağı bir projenin temellerinin atıldığını söyledi.

Yanlışlıkla verilen her ipucundan sonra birbirlerini dürten kadro daha sonra yapacakları basın toplantısıyla yeni projelerin de açıklanacağını söyledi.

 

*****

Milletvekili Açıkgöz, stadyum projesini şu sözlerle anlattı: “Nevşehir´in spor ihtiyacını karşılayacak. Standardı en yüksek komplekslerden biri olacak. Nevşehir her şeyin güzeline layık. Daha önce nerede görsek imreniyorduk. Şehrimize hayırlı olsun.”

Milletvekili Gizligider de sevincini şu sözlerle aktardı: “Müjdelerimiz devam edecek. Ne söz verdiysek yapacağız. Söz vermediğimiz şeyleri de yapacağız. Stadımız 11 bin kişi kapasiteli ama artırmaya müsait bir yapısı olacak.”

Milletvekili Göktürk de şunları söyledi: “Stadyumu söz verdik ama hayata geçirememiştik. Sosyal alan oluşturacak, spor müsabakaları dışında da kullanılacak. Nevşehir ülkemizin dünyaya açılan bir penceresi. Spor turizmini çok üst seviyelere taşıyabiliriz. Bu çok önemli bir adım. Bakanımız her türlü desteği verdi. Bundan sonraki süreç inşaatın başlamasıyla ilgili bir süreç olacak.”

Toplantını en heyecanlı ismi Ünver ise şunları aktardı: “Sadece ülkemiz futbol takımları değil, dünya takımları da her türlü imkana sahip komplekste kamp yapabilecek. Stat her türlü ihtiyaca cevap verebilecek. Spor turizminin de gelişimi adına bu yatırımlar vazgeçilmez bir önem taşıyor. Şimdiden şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

*****

Kapasitesi yetmez ama...

Kim bilir belki bir milli maç Nevşehir´de oynanır.

Belki bir kupa finaline Nevşehir ev sahipliği yapar.

Her fırsatta Kayseri´ye giden Nevşehirli sporseverler kim bilir belki Kayserili sporseverleri bir karşılaşma için Nevşehir´de ağırlar.

Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş ya da hepsi belki hazırlık maçı için Nevşehir´e gelir.

Tabi bunların olması için sadece stat yeterli olmuyor. İkili ilişkilerin de güçlü olması gerekiyor.

Mesela stat tamamlandıktan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç´a giden AK Partili kadronun TFF´ye veya yine Bakan Kılıç´a giderek Nevşehir´de bir maç yapılması için baskı kurması gerekecek.