Anadolu’nun kapısının Malazgirt meydan zaferinden sonra Türklere açılmasıyla birlikte, bölgede Türk köyleri kurulmaya başlanmış ilimize yerleşmeleri yapanlar ise Muşkara adını vermişlerdir.

Şehrin kurulmasında emeği geçen Damat İbrahim Paşa Osmanlı sadrazamı olmasıyla birlikte mimari eserler yapılmış,1725 yılında adı Nevşehir olarak değiştirilmiş, değişik vilayetlere bağlı ( Niğde, Konya)kaza olarak da idaresi devam etmiş,20 temmuz 1954 de vilayet statüsü kazanmıştır.

Hayatımız boyunca eğitim ve öğretimde öğretmenlik yaşantımızda öğrencilerimize tarihi eserlere sahip çıkılmasını anlattık, ülke çapındaki gezilerimizde tarihi eserleri hayranlıkla izledik, gözlerimin önüne geldikçe duygulandığımız çok anlar olmuştur.

Sanırım sizler de birçok cami, müze, şehitlikleri gezisini yaptınız, çevrenize anlattınız...

Şanlı Türk tarihimizin sayfalarına zaman zaman bakmalıyız.

Yüce dinimiz İslam’ın kıtalara hükmetmesinde peygamber efendimiz HZ. Muhammed (sav) ve 4 halifenin verdiği mücadele, umre ziyaretimizde, Yaşar Taşkesen hocamın anlatımıyla zihinlerimizde gözyaşları içinde dinledik, buraya geldiğimizde anlattık komşular ve arkadaşlara...

Selçuklu, Osmanlı dönemlerinde verilen kahramanlık mücadelesi unutulur mu?

Kurtuluş savaşı yıllarında yaşanan sahneleri Anıtkabir’i ziyaret ettiğimizde fotoğraflarla Anadolu insanının nelerle mücadelesi sonunda ülkemizin yokluklar içinde verdiği tarihi değerleri yaşadık.

Dünya tarihini okuduk, belirli dönemlerde yaşayan eski milletlerin antik eserlerini halâ üniversitelerin tarih ve arkeolojik değeri yeni gün yüzüne çıkartılıyor...

Tarsus’ta eshabı keyf nasıl yaşamışlardır...

İstanbul’da Ayasofya müzesi ve camiinde,

Askeri müzelerdeki giysileri, kılıçları, silahları gençlere, çocuklarınıza geziler yaparak anlatmalıyız...

Ramazan Bayramı’nda 10 milyonunun üzerindeki insan yurdun değişik yerlerine hem gezi hem de bayramlaşma için geldiler, evlerine geriye dönecekler.

Bu kişilere Ürgüp, Göreme, Avanos, kaymaklı, Derinkuyu yeraltı şehirleri, Gülşehir Hacıbektaş ilçelerindeki güzel eserleri rehberimizin iyi anlatmaları gerekir..

Kozaklı sağlık turizminde ciddi rol oynuyor ama bize göre tanıtımları yeterli değildir!

Aklıma gelmişken, mezarlık ziyaretlerimiz de gözlemledik, bayrakları bazılarının uygun değil, yıpranmış, ne olur onları her zaman bakımlı hâlde bulundurunuz, belediyeler, muhtarlıklara çok önemli olduğunu vurgulamak istedim. Bu vatanımız için canlarını verenlerin yakınlarını ihmal etmeyiniz, ziyaretler yapınız, hediyeler veriniz... Bu şehitliklerimizin her zaman güzel bakımlarının yapılması gerekir.

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Gazilerimize, sağlıklı hayatlar diliyoruz.

İnşallah Kore şehitlerimizin de şehitlerimizin ruhunun rahat olması için EML mevlüt tuncel Hocamla alay komutanımız Murat Bey ziyaret ettik, sağ olsun bize rehberlik yaptılar, ilimizin girişindeki yerde bir anıtta levha konulması için uğraşıyoruz, isimlerinin yaşatılması için uğraşıyoruz.

Sayın valimize, şehitler ve gaziler derneklerine, bazı müdürlüklere de gideceğiz.

Bu konudaki desteklerinizi de bekliyoruz.

Sağlık ve mutluluk dileklerimizi iletiyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.