Aktürk sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak iddialara yanıt verdi.

Aktürk, bir kaç gündür sosyal medyadan kendisinin, yönetim döneminin ve dahi belediye çalışanlarının, yeni Ürgüp yönetiminin algı çalışmasına ve tehditkâr diline maruz kaldıklarını belirtti.

Konu ile ilgili paylaşımda bulunan Aktürk, “Öncelikle; bu algı çalışması ve tehditkâr dil bizi yıldırmaz; eski yönetimin yeni yönetime bıraktığı meşhur bir 3 mektup kıssası vardır. Şuan senin yaptığın o kıssadaki 1. mektupta istenen, bir süre sonra sende 3 mektup hazırlayıp umarım bırakmak zorunda kalmazsın,  hiç bir bahaneye sığınmadan, en önemsediğimiz çalışma arkadaşlarımızın (belediye çalışanlarının) maddi yükümlülüklerini iyileştirmek, bir gün bile gecikmeden maaşlarını yatırmak oldu ve bir kişinin bile işine son vermedik.

Biz bunu başardık, başarısızlığınızı ve iradesizliğini ‘siyasi değil ekonomik’ diyerek kapatamazsın. 16 belediye çalışanımızın iş akdini sonlandırdın hem de 1 Mayıs arifesinde. Ben de bundan sonra çıkarılan belediye çalışanlarının yeniden işe alınacağı taahhüdünü Ürgüplülere açıklamanı bekliyorum lakin sonucu biliyorum. Çünkü sonuç siyasi. Yerlerine bir kişi dahi bir alım olur ise bunun takipçisi olacağım. İŞKUR’a işe alım için verilen listeyi de açıklarsın o halde.” dedi.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN ÖYLE Mİ?”

Yeni Ürgüp Belediyesi yönetimini hedef alan Aktürk, insanların yüzdesel oran verilerek yanıltılmamasının gerektiğini söyledi.

Aktürk devamında şu ifadelere yer verdi; “mevzuat belediyelerin gerçekleşen bütçelerinin personel giderleri için yüzde 30’unu aşamaz der. Biz yapılan her denetimde bunun altında kalarak bunu başardık; yüzde 68 bir bilgisizlik ve algı çalışmasıdır. “Dünyanın sorunu akıllılar hep kuşku halindeyken aptalların küstahca kendilerinden emin olmalarıdır” der Bertrand Russell . Çamur at izi kalsın öyle mi, bu mudur yönetmekten, yönetişimden anladığın?”

“ÖDÜLLENDİRİLDİĞİMİZ ÇALIŞMALARI DEĞERSİZLEŞTİRMENİZE ASLA İZİN VERMEYİZ

Aktürk arsa satışları konusundaki iddialara ise şu ifadelere yer verdi; “Örnek verdiğin bir diğer yalan ve algı ise arsa satışımızdan sonra şahsa belediye imkânları ile proje hazırladığımız olmuş. Konusuna şehrine bu kadar uzaksın işte o proje ihalemiz 5 Haziran 2023‘te yapılmış olup arsanın satış ihalesi ise 13 Aralık 2023‘te gerçekleştirildi. Ayrıca sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan ve ödüllendirildiğimiz çalışmaları sebze, meyve ticaretine indirgeyerek değersizleştirmenize de asla izin vermeyiz.”

“BİZ SİYASETİ SENİN DÜŞÜNCELERİNDE Kİ GİBİ YAPMADIK”

Eczanede toplantı konusunu da açıklayan Aktürk; “Biz birileri gibi daldan dala o şirketten o şirkete koşturmadık bir mesleğimiz ve eczanemiz var 21 yıldır da aynı yerde görevimiz bitince işimizin başına döndük. Biz senin kirli düşüncelerine matuf üç tarafı cam olan, köşe başında bulunan herkesin girip çıktığı ekmek yediğimiz bir yerde yani eczanemizde toplantı yapacak cahillikte adamlar değiliz, belediye çalışanlarımızdan birkaçı işten çıkarılmaları sebebiyle bizden gördüğü liderliğe ve merhametimize sığınmış hepsi bu kadar, sen ‘korkma’ biz siyaseti senin düşüncelerinde ki gibi yapmadık, yapmayacağız.” İfadelerine yer verdi.

“HAKİKATİN SATILMADIĞINI, DAĞITILDIĞINI BİLDİK”

“Sigortalılığı özendirecek tedbirlerin alınması gerekmektedir” “Sigortalılığı özendirecek tedbirlerin alınması gerekmektedir”

Aktürk açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “1980 model militan zihniyetinin artık ülkeden göç ettiğini düşünürken bu militan zihniyetinizin kuyruğunu her kestiğimizde başınızın nasıl vaveyla attığını bir süre daha izleyeceğiz anlaşılan. Çekilin, gidin vs. gibi kelimeler tam bir arsız siyasetçi ağzıdır. Ne çekiliriz ne de başkası! Biz bildiğimiz yoldan hiç birzaman vazgeçmeyeceğiz, adil ve ahlaki olan her yerde biz olacağız.  Şimdiye kadar sustuysak cevabımız olmadığından değil; konuşmanın ihtiyaçtan, susmanın sanat olduğunu bildiğimizden unutmayın.

Bir kez daha belirtmeliyim ki; Ürgüp için Ürgüplüler için her daim  “hayra gaz, şerre fren.” olmaktan asla geri durmayacağız. Unutmamalı ki; Yar olduk yara olmadık, Hakikatin satılmadığını, dağıtıldığını bildik; Ne demiş ehli irfan: “Yalan gürültü çıkarır hakikat daima sessizdir! Hakikatin sesi sükutta gizlidir!” Ama onu duyarsağırlar işitmez! Doğru söyledik doğruluktan ayrılmadık 9 köyden kovulacağımızı bile bile Amma; Bunu gözü köyde olanlar düşünsün.”

Editör: Mehmet Günay