Kapadokya Avanosspor kulübü bünyesinde antrenör Mustafa Seklem yönetimde düzenlenen Yaz Futbol Okuluna bu yıl 51 öğrenci katıldı.

Yaşar Bircan ve Kazım Tugay Çiftçi`nin yardımcı çalıştırıcı olarak görev yaptığı Yaz Futbol Okulu antrenörü Mustafa Seklem katılımcı öğrencilerle birlikte iyi bir sezon geçirdiklerini ve katılımcı sayısının her yıl giderek arttığını söyledi.

Seklem saha ve belgeli çalıştırıcı sayısının yeterli olmaması nedeniyle çok sayıda isteği reddetmek zorunda kaldıkları ileterek amaçlarının futbolcu yetiştirmenin yanında disipline edilmiş bir sporcu ve genç nesil yetiştirmek olduğunu, eğitimlerde önceliği buna verdiklerini iletti.

Kontrol edemeyecekleri sayıda öğrenci alarak yarım eğitim vermenin yararına inanmadıklarını söyleyen Seklem "Kendimizi kandırmanın gereği yok.

Yardım edemeyeceğimiz için kadromuzu sınırlı sayıda tuttuk" dedi. Avanosspor`da oynayan gençlerin neredeyse tamamının buralardan geçtiğini belirten Seklem

"A takımı, U13, U15, U17 ve U19 takımlarını da oluşturacak kapasitemiz var. Ancak biz daha iyi verim alabileceğimizi gördüğümüz U13, U15, U17 ve U19 takımlarıyla liglere katılmayı hedefliyoruz" dedi. Mustafa Seklem "Avanosspor Yaz Futbol Okulu ile Avanos`un futbolunu da kayıt altına alıyoruz.

Futbol oynayan çocukların hepsini yakından tanıyor ve kapasitelerini biliyoruz" açıklamasını yaptı. Altyapı eğitiminin önemine de vurgu yapan Seklem bu eğitimin mutlaka gerekli olduğunu, Nevşehir futbol otoritelerinin Avanosspor`un futbolu yanında centilmence davranışlarından da daima övgü ile bahsettiklerini belirterek "Kazanmak için her şeyin yapılması mantığını kabul etmiyoruz.

Öğrencilerimizin kafasından bunu siliyoruz. Sahada her türlü sonuç alınabilir. Sonuç ne olursa olsun sportmence davranmayı öğütlüyoruz. Mağlubiyetin sorumluluğunu kendilerinde aramalarını söylüyoruz" dedi.

İhtiyaçlar konusunda belediye ile toplantı yaptıklarını belirten Seklem "Yeni bir belediye başkanı olmasına rağmen başkanımızdan gerekli ilgiyi gördük. Önümüzdeki günlerde destek de olacağını düşünüyoruz.

Ben ve arkadaşlarım dilenci olmaktan bıktık. Kulübümüzün kalıcı gelirleri olmasını, çalışma yapabileceği küçük de olsa bir tesisi olmasını arzu ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Antrenör Seklem ilçede kamp yapan futbol takımlarının sayısının çokluğu nedeniyle çalışacak saha bulamadıkları için Yaz Futbol Okulunu daha fazla uzatamadıklarını, önümüzdeki yıllarda bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini de açıkladı. Kaynak: www.avanosgazetesi.com