“Bende yok sabrı sükûn sende vefadan zerre

İki yoktan ne çıkar fikredelim bir kere. “

Şair Nabi’den bir beyit ile yazıma başlamak istedim. Ne diyor Nabi, “Bende sükût edecek sabır yok…”

Tam da benim halimi görüp yazmış gibi.

Sevgili Dostlar, Gençliğimiz gün be gün bağımsızlığını yitirmekte, hain eller tarafından esarete sürüklenmektedir. Esarette olan kişide ne ar kalır ne de namus. Onun için bu güzel ülkeyi gençliğe emanet eden bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Bağımsızlık Karakterimdir” diye boşuna demiyor. Gençlerimiz sigara ile başlıyor bağımsızlığını yitirmeye sonra alkol ile elini kolunu bağlatıyor ve en sonunda uyuşturucu ile ayaklarını prangaya vurduruyor ve artık bağımsızlığından eser kalmıyor. O artık esir olmuş esaret altındadır.

Bir eğitimci olarak okullardaki gençlerin durumunu görüyor, aynı zamanda bir baba olarak görmemezlikten gelemiyorum. Yeşilay ile ne yapabiliriz diye fikir alış verişinde bulunduğumda gençlere doğrudan emir vaki bir şekilde “sigara kullanma, alkol alma” demek yerine sigaranın ve alkolün zararlarını öğretici şiirler yazmayı, gençler derslerinde bu şiirleri okurken aynı zamanda bir mesaj vermeyi düşündüm. Yetmedi yazdığım şiirleri değerli bestekârlarımız besteledi, istedim ki okullarda müzik derslerinde bunun gibi mesaj içerikli parçalar öğretilsin.

Şanlıurfa Olay Gazetesi bu konuyu sık aralıklarla gündeme taşıyor. Haber merkezinden Sayın Hasan Ray’ın manşetten verdiği özel haberler inanın insanın yüreğini parçalıyor. En son “Uyuşturucuda son durak Karaköprü!” sürmanşeti ile verilen haber bu yazıyı yazmama vesile oldu. Başlığı okuyunca içimden uyuşturucuda son durak Karatoprak demek geçti.

Atatürk’ün “Bağımsızlık Karakterimdir” sözünden yola çıkarak gönlümden geçenleri “Bağımlılık Esarettir” başlığı altında şiirleştirdim. Bakalım şiiri okurken sizlerde ne duygular oluşacak?

BAĞIMLILIK ESARETTİR

Ben bağımlı olmam deme

Bağımlılık esarettir

Tek çubuk olsun deneme

Bağımlılık esarettir

       

Biride bir binide bir

Gerçek şu ki hepsi zehir

Rabbim versin akıl fikir

Bağımlılık esarettir

          

Hoş gözükür önce sana

Sinsice karışır kana

Asi olma Yaradan’a

Bağımlılık esarettir

           

Bağımlıysan bir maddeye

Tat alaman, ne yersen ye

Huzur girer mi haneye?

Bağımlılık esarettir

          

Düşün sağlam kafa ile

Göreceğin dert ve çile

Tespih olsun sözüm dile

Bağımlılık esarettir

            

HALİL, sözün anlayana

Bilmeyen baksın Kur'an'a

Kucak açar kabir sana

Bağımlılık esarettir