Daha önce öneri niteliğinde açık bir mektup yazmıştım. Niyetim asla yol haritasında bir değişiklik ya da ukalalık etmek değil bunu öncelikle bildirmek isterim. Bizzat seçimlerden önce kendisi ile Gazeteciler Cemiyetinde yaptığımız görüşmede, “Nevşehir için herkesin görüş ve düşüncelerinden yararlanmak istiyorum” dediği için, naçizane Nevşehir’e 60 yılını vermiş biri olarak destek olabilmek.

    Önceki yazımda ivedilik arz eden bazı konular üzerinde düşüncemi belirtmiştim ki bunların başında da halk meclisi gelmekteydi. Bu mesele Nevşehir’e her pencereden bakabilecek insanların bir daire içerisinde buluşmasını ve siyaset dışı bir bakışla meseleleri tek pencereden değil çok yönlü bir bakış açısı sağlayacağı içindir.

    Kendisine Cemiyet olarak “hayırlı olsun amacıyla” yapmış olduğumuz ziyarette göreve başlayalı henüz bir ay olmasına rağmen ajandasına almış olduğu önceliklerden bahsedince pek çok meselenin sırası geldiğinde çözüme ulaşacağı izlenimini edindiğimi ifade etmeliyim.

    Planlamanın kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklara pay edilmesi düşüncesi, yönetimde bilinçli bir kadro olduğunun göstergesiydi. İlk etapta hayvan hastanesi, ağaçlandırma, yaklaşan ramazan için planlamalar, otopark ve millet bahçesi gibi hemen uygulamaya geçtiğinde pek çok sorunu halledecek konuları ele almış olması hesaplamanın doğru olduğunu gösteriyor.

   İdari kadrodaki inisiyatifin gerekçeleri de makul ve mantıklı.

   Eminim şu an kurmuş olduğu ekip, programlarının içerisine almıştır ama ben aciliyetine binaen diğer konulardan daha öne alınması için bahsedeyim. Otogara konacak servis meselesi.

   Sayın başkan veya bu köşeyi okuyarak kendisine iletecek olanlar. Bir süre önce bir takım –haklı ya da haksız- gerekçelerle kaldırılan Otogardan şehir merkezine kalkan servis araçlarının şu an hizmet vermiyor olmasının meydana getirdiği mağduriyeti, bizzat yaşayan özellikle üniversite öğrencileri ve aracı olmayanların çektikleri sıkıntıyı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Düşününüz 18-20 yaşlarında gencecik bir üniversite öğrencisi bir şekilde bulduğu otobüsle gece yarısında ya da daha ileri bir saatte otogara iniyor, taksiden başka bir ulaşım aracı yok, taksi fiyatları da bir öğrencinin ödeyeceği miktarı çok üzerindeyse bu çocuk ne yapacak?

    Aynı şekilde yaşlı bir amca/teyze de aynı konumda.

    Sayın başkan, önünüzde bir beş yıl var. Önceliklerinize saygı duyuyorum istediğinizden başlayınız ama bu konu çok mesainizi alacak bir mesele değil ama hayati bir konu. Çözerseniz başta üniversite öğrencileri olmak üzere mağdur olan vatandaşlarımızın hayır duasını alacaksınız.