Başkan Savran ve AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Lale Sanayi Sitesi 6. Blok’ta işyerleri bulunan esnaflarla birlikte kahvaltı yaptı.

Nevşehir'de hava durumu (28 Nisan 2024) Nevşehir'de hava durumu (28 Nisan 2024)

Kahvaltı sonrasında esnafların talep ve önerilerini dinleyen Savran, yeni sanayi sitesi projesindeki son gelişmeleri esnaflarla paylaştı.

“ŞEHRİMİZİ DAHA YAŞANILABİLİR ŞEHİR YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ “

Geçtiğimiz günlerde altyapı çalışmalarına başladıkları sanayi bölgesi için TOKİ tarafından proje çalışmalarının yapıldığını ifade eden Savran, projeyi en kısa sürede hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Bu konuda sanayi esnaflarının beklentilerini ve mevcut durumda yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiklerini ifade eden Savran, “TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Avan Projesini çizdirdik. Dükkânların sayısı ve metre karesi belli oldu. Şu anda da maliyet çalışmaları da sona gelmiş durumda. Bundan sonraki çabamız o dükkânlar yapılırken özellikle kiracı esnafının bundan faydalanabilmesi için ödemelerinin uzun vadeye yayılması yönünde. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bu konuyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ayrıca TOKİ Başkanlığımız ile görüşmelerimiz sürüyor. Biz alt yapıyı bir yandan yaparken bir yandan da görüşmelerimizle bu dükkânların ihalesinin yapılması ve imalatının başlaması için çaba gösteriyoruz. Hali hazırda kısa vadede eğer bir ödeme planı çıkarılırsa, kiracı esnafımızın bunu ödemekte zorlanacağını düşünerek bu uğurda vadenin daha uzun bir zamana yayılması için çabalarımız devam ediyor. Bizler şehrimizin çözülemeyen sorunlarını çözmek için ve şehrimizi daha güzel, daha yaşanılabilir şehir yapmak için çalışıyoruz.” dedi.

WhatsApp Image 2023-11-08 at 12.32.21

Kaynak: HABER MERKEZİ