BU MÜBAREK RAHMET AYINDA…

Osman Aytekin

    Mukaddes kitabımız Kur´an-ı Kerim bu ayda indirildi. Bakara Sûresi, 185. Âyette, ”O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur´ân onda indirildi.” Denilmektedir.

      Hz. Ali (ra) şöyle buyurmuştur: ”Her şeyin bir baharı vardır, kalplerin baharı Kur´ân, Kur´ân´ın baharı ise nâzil olduğu ay olan şehr-i Ramazan´dır.”

Bu ayda şeytanlar zincire vurulur.

Bu oruç ayı sabır ve ibadet ayıdır.

Rahmet ve mağfiret ayı bu aydır.

Kadir Gecesinin içinde gizlendiği ay bu aydır.

Empati yapmanın en güzel yaşandığı ay bu aydır.

Duaların çokça edildiği ve Allah indinde kabul edildiği yine bu aydır.

Yoksulların, kimsesizlerin, gariplerin, muhtaç kimselerin en fazla hatırlandığı bu aydır.

Ve yine yardımların da en çok yapıldığı yine bu aydır.

Sabır, tevekkül, tefekkürün edildiği, hatimlerin de sıklıkla indirildiği filhakika yine bu ayda olmaktadır.

İnsanlarımız bu mübarek ayda kulluk bilincini daha da fazla hissetmektedirler. İnsani değerlerin hatırlandığı bu ay gerçekten de bolluk ayıdır da…  

Malum olduğu üzere ülkemizde erken seçim kararı alındı. Bu nedenle de siyasi partiler meydanlara indiler. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapılacak. Ülkemiz seçim hattına girdiğinden siyaseten meydanlar da hareketlendi.

Oruç ibadetinin yerine getirildiği bu ay içinde siyasilerin seçim çalışmalarını güzellikler içinde yürütmeleri temennimizdir.

Bayramdan sonra seçim olacak.  Ancak bu mübarek ayda sosyal medyayı kullanan partilere dolayısıyla seçimlere ilgi duyanlar, sempazitanların hiç de hoş olmayan paylaşımları dikkat çekiyor.

Siyasi tarafgirlikle suçlama, hakaret, küfre varan ve sürekli gerginlik telkin eden paylaşımların hiç kimseye bir yararı olmaz. Bu nahoş, sakil, çirkin paylaşımlar insan hukukunu da zedeler.

Siyasi gerginliklerin de maalesef tepeden başladığını da görmekteyiz. Siyasi parti liderlerine bu anlamda seçim ortamını yumuşatmaları dileğimizdir.

Bu seçim bitecek. Bizler de yine dost olmanın sevincini yaşayabilmeliyiz. Sosyal medya üzerinden ilişkileri zedeleyici tutumlardan vazgeçilmelidir.

Bu mübarek ayda kazanılan sevaplar bir siyasi hırsa çıkara tahvil edilmemelidir.

Sağlık, mutluluk, huzur ve barışın hâkim olması temennilerimle hayırlı Bayramlar dilerim.