Projeleri hazırlarken hem Ürgüp halkının refahını ve yaşam kalitesini, hem de Ürgüp’ün azalan turizm potansiyelini aynı anda artırmayı hedeflediklerini aktaran Bul, “Otopark ve trafik yoğunluğu bu konulardan en önemlisi. Otoparklarımız yetersiz. Bu hem biz Ürgüp’te yaşayanların hayatını zorlaştırıyor, hem de Ürgüp’ü ziyarete gelenler güzel kentimizde artık daha az zaman geçiriyor. Tabi bunda Ürgüp’ün yıllar içinde turistik özelliğini kaybetmesi ve ziyaret için çekici unsularının da ortadan kaldırılmış olmasının payı büyük. Bu sorunları çözmek için bütünlüklü bir proje hazırladık. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde kent merkezimizi trafikten arındırılmış olarak genişletmiş olacağız.” dedi.

Önem verdiği bu projenin beş ayağı olduğunu vurgulayan Bul, şöyle konuştu:

Ürgüp’te umumi tuvaletler yenilenecek Ürgüp’te umumi tuvaletler yenilenecek

“Cumhuriyet Meydanı’nı Ürgüp’ün kalbi ve sosyal hayatının merkezi olacak şekilde tekrar düzenleyeceğiz. Saat Kulesi ile Belediye Kavşağı arasını belli saatlerde araç trafiğine kapatarak, trafiği alternatif güzergahlardan akıtacağız.

Eski Büyük Otel’i prestijli bir otel işletmecisiyle işbirliği dahilinde hizmete açacağız. Otelin alt katlarında otopark, giriş katında şık dükkanlar yer alacak. Otelde konaklayacak ziyaretçilerimiz Ürgüp’te daha çok zaman geçirecek ve esnafımızdan alışveriş yapacak.

Damsa Çayı’nı ıslah ederek, çevresinde lokal stilize dükkanlar, kafeler, yürüyüş yolları ve piknik alanlarıyla yeni bir turizm ve dolayısıyla halkımız için kazanç merkezi oluşturacağız.

Ürgüp’ün ana girişlerinde ve Damsa Çayı’nın civarında büyük açık otopark alanları oluşturacağız. Araçlarını otoparklara bırakan ziyaretçilerimizi turistik araçlarla merkeze taşıyacağız.

Genişlettiğimiz Kent Merkezi’nin önemli noktalarını bu araçlardan biri ve Ürgüp’ün “alamet-i farikası” olacak bir Tramvay Hattı ile birbirine bağlayacağız. İlk etap Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Büyük Otel ve Damsa Çayı’na ulaşacak ve Evka Kavşağı ile birleşecek. Ürgüplüler ve ziyaretçilerimiz müzik eşliğinde nostaljik bir seyir keyfi yaşayacak.”

Bul Ürgüp’ü Yeniden Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz (2)

“TURİSTİK GIDA PAZARI KURACAĞIZ”

Ürgüp’ün turizm gelirlerimizi artıracak ve güzelliğini yeniden ortaya çıkaracak birçok projeleri olduğunu belirten başkan adayı Bul, “Lokal lezzetlerimizin, mimari yapısıyla Ürgüplüler ve ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatarak sunulacağı “Turistik Gıda Pazarı” kuracağız. Temenni, Dedeli, Esbelli ve Çimenli seyir tepelerine bağlanan ve eski Ürgüp dokusunu yansıtan yürüyüş rotaları açacağız, rota üzerindeki yolları güneş enerjisiyle ışıklandırılacağız, lokal dükkan ve kafelerle bezeyeceğiz, dijital teknolojiler kullanarak eski evlerin bilinen tarihlerini anlatacağız ve seyir tepelerini birer çekim merkezi haline getireceğiz.

Mevcut terminal alanımızı restoran, kafe ve dükkanların yer aldığı bir turizm alanına dönüştüreceğiz. Sivritaş, Yeraltı Yolları, Altıkapılı gibi doğal ve tarihi miraslarımızı ziyaret noktaları arasına katarak gelirlerimizi artıracağız, Kütüphanemizi zenginleştirerek daha fazla ziyaret edilmesini hedefleyeceğiz. Yıl boyunca kültürel etkinlikler, konserler, spor etkinlikleri gibi çeşitli aktivitelerle Ürgüp’ün turizm sezonunu uzatacağız.” diye konuştu.

Bul Ürgüp’ü Yeniden Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz-1

“ÜRGÜP’ÜN ÇOK SORUNU VAR”

Ürgüp’ün birikmiş çok sorunu olduğunu vurgulayan Bul, şöyle devam etti: “Sokak hayvanları gibi, terminalimizin, pazar alanımızın yetersizliği gibi. Ürgüplü olarak gözlemlerimiz ve seçim sürecinde dinlediklerimizden süzerek otopark sorunumuzun çözümü ve Ürgüp’ün yıldızını yeniden parlatmaya yönelik turizm projelerimizin yanında “Ürgüp’ün temel sorunlarını çözecek projelerimiz”, “Sanayi, ticaret ve tarım faaliyetlerimizi destekleyecek projelerimiz” ve “Daha güzel ve yaşanabilir bir Ürgüp için projelerimiz” başlıkları altında 33 proje hazırladık, halkımızla paylaştık. Projelerimize kolayca ve her an ulaşıp bize soru sorabilmeleri için www.ertugrulbul.com adresinde sıraladık.  Hepsi hedefimiz, hepsi önceliğimiz. Meclis üye adaylarımızı, seçilince hiç vakit kaybetmeden bu projelerde eş zamanlı çalışacak yetkinlikteki kişilerden seçtik. Projelerimizi hayata geçirebilmek için en önemli konulardan biri olan finansman kaynaklarına ulaşmak için şimdiden çalışmalara başladık.

Ürgüp’ü yine, yeniden Kapadokya’nın merkezi yapmak, tekrar dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getirmek, gençlerimizin geleceklerini Ürgüp’te bulabilmelerini sağlamak, doğal gaz yokluğu ve iş alanlarının azalması nedeniyle nüfusu azalan köylerimizi canlandırırken, Ürgüp’ü birçok alanda zenginleştirecek tersine göç merkezi haline getirmek nihai hedefimiz. Bunun için çok çalışmaya hazırız.”

Editör: İsmail Irmak