Corana lı günlerde  maalesef Ankara da hastanedeydim .Canım annemin rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yatırmak zorundaydık .Çok zor günler yaşadım ve yaşıyorum.

Tüm yakınlarımın hastalık anlarında ameliyatlarında yanlarında bulundum ama böyle bir dönemde orada bulunmak gerçekten çok zor ve titizlik istiyordu. Refakat cı ve ziyaretçi yasağı olmasına rağmen  annemin durumundan dolayı kalmak zorundaydım. Hastanede geçen günlerimde sağlık personelinin ne kadar zor şartlarda ve risk altında çalışmalarına bizzat şahit oldum. Evlerine dahi gidemeyen nerdeyse  yirmi dört saat çalışan doktor eczacı  hemşire laborant yardımcı personel  yani tüm hastane çalışan personeline gerçekten minnettar olmamız gerekiyor . Bir doktor eşi ve ailemin nerdeyse değişik dallarda  tamamı  doktor olan bir aileye sahip olduğumdan çalışma şartlarına her gün şahidim  ve  bu kadar özveriyle çalışmaları  yaptıkları yeminin hakkını fazlasıyla verdiklerinin kanıtıdır  .65 yaş üstünün sokağa çıkmak yasağı varken doktor ve eczacılara yok  canla başla çocuklarında habersiz  yoğun çalışıyorlar.Bu dönemde bizlerinde yapacağı yatan hastalara ziyaret için zorlamama  bu dönem için ne öneriliyorsa kurallara  uyma evde olanlar ruh sağlığını bozmadan  kaliteli vakit geçirmeli diye düşünüyorum.  Öyle bir dönem yaşıyorduk ki çoğu ailede sıcak yemek pişmez olmuştu sürekli brançtan brança  yemekten yemeye dolaşan bir millet olmuştuk belki de coranavirüs  sayesinde aileler evlerini otel olarak değil de gerçekten yaşam merkezi  yuva olarak görmeye başladı.

Böyle bir zamanda Hala bu virüsün önemini hissetmeyen  fütursuzca ortalarda dolaşan İnsanlar  lütfen evinizde oturun .Hem kendinizi hem çevrenizi  tehlikeye sokmayın.

Gerçekten  çok  hassas günler yaşıyoruz  sağlığımıza dikkat edelim derken iş ,aş  ve geçimi de kara kara düşünüyoruz .İş  insanları vergi ,sigorta maaş ,kira nasıl ödeyeceğim diyor .İşsizlik fonundaki yüzotuzbir [131  milyar belki bu dertlere derman olur.

Bu salgını umarım az kayıpla başımızdan defederken, korkuya teslim olmadan yavrularımızın moralini bozmadan onlarla evde bulunulduğu zamanlarda kaliteli,mutlu  ve unutamadıkları güzel günler geçirmelerini sağlamak belkide bir fırsattır .

Başta Sağlık bakanı  olmak üzere ,Sağlık teşkilatına ve bir gazeteci olarak basın mensubu arkadaşlarıma  bu mücadelede başarılar diliyorum.

Esenkalın …