Nevşehir İl Özel İdaresi, Derinkuyu ile Niğde´nin Orhanlı beldesini birbirine bağladı. Yapılan 6,5 km´lik yolun maliyeti 2,5 milyon TL. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, yol çalışmalarını Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün ile birlikte yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Vali Ceylan, yağışların çok fazla olması nedeniyle asfaltlama sezonunun bu yıl geç başladığını belirterek, “Bugünden itibaren Derinkuyu-Orhanlı yolu ile başladık ve en hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Sezonun uygun olması durumunda 200 km´lik asfalt yapmayı planladıklarını kaydeden Ceylan, Özel İdare´mizin çalışanları özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Özel İdare´nin kaynak açısından herhangi bir sıkıntısı yok dedi.

Niğde´nin Orhanlı Beldesi ile Derinkuyu ilçesini yapılan yolla birbirine bağladıklarını kaydeden Ceylan, 6,5 km´lik yolun maliyetinin 2,5 milyon TL olduğunu söyledi.

Yapılan yolun tamamlanmasının ardından Derinkuyu ilçesinin diğer bölgelerinde de yol çalışmaları yapılacağını kaydeden Ceylan, Derinkuyu´nun ardından diğer ilçelerde de çalışmalar yapılacağını belirtti.

Uçhisar yolu

Uçhisar yolunda çalışmaların durmadığını vurgulayan Vali Ceylan, “Uçhisar yolunda çalışmalarımız durmadı. Orada altyapı ile ilgili yağmur drenaj sistemini yapıyoruz. Yağışlardan dolayı sistemi yapamamıştık. Drenaj sistemini bitirir bitirmez sıcak asfalt yapımını 15 gün içerisinde tamamlayacağız. Orada hiçbir problem yok” diye konuştu.

Sıcak asfalt çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Ceylan, “Sıcak asfalt çalışması Uçhisar´dan sonra Göreme´ye kadar ve Göreme´den Çavuşin´e kadar. Göreme´ye kadar ihalesi yapıldı. Çavuşin yolunun bu ay içerisinde ihalesi yapılacak ödeneği var. Daha sonra da peyderpey devam edeceğiz sıcak asfalt çalışmalarına. Turizm bölgelerinde bu çalışmalarımız başarılı olursa ana arterlerde de sıcak asfalt çalışmasının Nevşehir ve ekonomi için faydalı olacağı kanaatindeyiz” dedi. Haber: Alpaslan Körükcü

/images/haberler/resimler/2015-7/6/1747383443072.jpg