Uzunoğlu, yaptığı açıklamada, Fatih Terim`in Futbol federasyonunun 3. ligin kriterlerine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin yerinde olduğunu belirterek mali kriterlerini yerine getirenlerin bir üst lige çıkarılması, kriterleri yerine getiremeyenlerin bir alt lige düşürülmesine olumlu baktığını kaydetti.

Bu hususu daha önce de dile getirdiğini ifade eden Uzunoğlu şöyle konuştu: "Yeni Türkiye`de kulüp başkanlarının artık 10 yıllık, 15 yıllık kulüp başkanlığı değil, en fazla iki-üç dönem kulüp başkanlığı yapmasına ve bu başkanların da bütün yaptıkları harcamalardan sorumlu olmasına, başkanlığı borçsuz bir şekilde yeni yönetime devretmesine kadar yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç var. Üçüncü Lig`de bazı mahalle takımlarımız, ilçe takımlarımız var.

Bunlardan kriterlerini yerine getiremeyenler alt lige düşürülmeli ve bunların yerine il takımları, Nevşehir, Amasya, Kırşehir, Bartın, Sinop, Kastamonu gibi iller de profesyonel üçüncü lige alınmalı. Yeni Türkiye`de ilçe ve mahalle takımlarından ziyade il takımlarının profesyonel yapıya kavuşturulup profesyonel liglere alınması ve burada da kulüp başkanlığında en fazla üç dönem kuralının getirilmesi konusunda yeniden düzenleme yapılması gerekiyor." Uzunoğlu, Uşak ve Afyonkarahisar`da bulunan modern tesislerin ve statların birçok profesyonel lig takımında olmadığını, böyle illerin profesyonel ligi hak ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA