Derinkuyu Cumhuriyet İlkokulunda okul aile birliği ile okul yönetiminin birlikte hazırladığı sağlıklı nesiller projesi kapsamında, 5 ayrı çeşitten oluşan kuruyemiş paketleri hazırlatılarak okul kantininde tüketime sunuldu.


Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm ve yaban mersininden oluşan kuruyemişler, hijyene uygun olarak hazırlanıp paketlenirken, okul kooperatifinde şekerli ve gazlı içecekler satılması yasaklandı.


Okul Aile Birliği Başkanı Mücahit Çiftcibaşı, yaptığı açıklamada, okul kooperatifi kantininde paket şekerli gıdalar yerine sağlıklı gıdaların tercihinin sağlanacağını belirterek,

"Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimine destek olacak gıdaların satılması gerektiğini savunmaktayız. Çocuklarımızın çalışkan ve sağlıklı olmasını isterken aynı zamanda onları şekerli ve katkı maddeli ürünleri yedirerek sağlıklarını bozuyoruz.

Bunu her aile evlerinde yapıyor. Bizler de hiç olmazsa okulumuzun kantininde sağlıksız gıdaların yerine çocukların gelişiminde olumlu etki edebilecek yiyeceklerin olmasını istedik ve ilk olarak kuruyemişten başladık. İnşaallah çocuklarımız için faydalı olacaktır" diye konuştu.
Kaynak: AA