Korku. Onlarca çeşidi olan bir sözcük. Havadan, sudan, köpekten, kapalı alandan, asansörden ve daha onlarcasından. Tüm bunlara ilave, dinden.

   İnsan dinden korkar mı? İslamafobi ya da İslami korku derken bunu mu kastediyoruz.

  Başkaca berbat örnekler de var ama en sıcağı işte Yeni Zelanda ve burada yaşanan korkunç katliam. Bu katliam, İslam’dan ve onun inancını taşıyan Müslümanlardan korku duyan bir paranoyağın işi mi?

   İnsan bir dinden niye korkar?

   Dünyadaki istinasız tüm dinler ve din dışı inanışların temelinde insan sevgisi olmasına rağmen, bir kişinin sırf kendi dininden değil diye bir başkasını, bırakın öldürmeyi, hor görme, hakir görme, aşağı görme hakkı var mıdır? Tüm kitaplar öldürmeye karşı değil mi?

   Benim kişisel düşüncem. Katliamı gerçekleştiren bu caninin temelinden İslam korkusu ile birlikte ağırlıklı olarak Türk korkusu çıkacak, bakın görün.

    Bu aşağılık adamın ruhuna, beynine yıllarca Türk ve İslam düşmanlığı, dantel gibi işlenmiş. Basit bir terör olayı değildir bu. Kim bilir eğitilmiş kaç kişi, dünyanın bir yerlerinde menfur emellerini harekete geçirmeyi bekliyordur.

   Bizzat dünyanın pek çok yerinde gözlem yapmış biri olarak söyleyebilirim ki din, bedeni ve ruhu dinginleştiren en mükemmel olgudur. Çin’de saatlerce buda heykelinin önünde ritmik ritüel hareketlerle ibadetini yapan bir Budist’te, Yunanistan’da bir kilisenin içinde Hz. İsa’nın ikonu önünde elini çenesinin altına dayayarak dakikalarca dua eden bir Ortodoks’ta, Almanya’da Köln katedralinde bir köşede günahlarından arınmaya çalışan bir Protestan’da bunları gördüm.

    Bireysel ve toplumsal dini inanışlarını özgürce yapma hakkına sahip olan masum ve savunmasız  insanların üzerine yüzlerce kurşun sıkarak kendince geçmişin intikamını almaya kalkmak ve bunu harika bir iş yapmış gibi mahkemede parmak işareti ile göstermeye çalışmak, bu insanların nasıl bir zehre tabi tutulduklarının net göstergesidir.

    Din ve millet düşmanlığı neticesinde dünyanın geldiği nokta bellidir.

    Bence çözüm tam şurada.

    Kutsal kitabımızda Kafirun Suresi 6. ayet “Lekum dînukum ve liye dîn(dîni).Herkesin dini kendine.” ve yine Bakara suresi 2. Ayet,inde “Dinde zorlama yoktur” ifadelerini tüm dünyaya ezberletmek gerekiyor. Gerekiyor ki sırf başka bir dine mensup olduğu için eline silah alıp katliama giden beyinsizlerin beynine girebilelim. Girelim ki İslam dini korkulacak bir din değil, İnsanlığa barış ve huzur getiren bir dindir. İşte bu ayetler de kanıtı.