Bir müzik dehasıydı. Daha 3.5-4 yaşındayken müzik resitali vermişti, dinleyenler parmağını ısırmıştı. 1968 yılında konservatuardan üstün başarı ile mezun olduktan sonra Zerrin Özer, Tanju Okan gibi dönemin müthiş sesleriyle ilk albümünü yaptı. Daha sonra başta Ajda Pekkan olmak üzere yüzlerce sanatçıya beste yaptı, yabancı müziklerden uyarlama yaptı. Bir çok dizi ve filme müzikler yaptı, bildiğiniz tüm sanatçıların müziklerinde onun imzası vardır.

Müzik piyasası Garo Mafya´na çok şey borçludur.

Bir keresinde kendine “Siz Ermeni misiniz?” diye sorduklarında “Bana Ermeni asıllı demeyin, bunu sormayın ben Hıristiyan´ım ama eşim Müslüman ben bu ülkeye çok şey borçluyum ve ben bu ülkede saygı gördüm.” Diye ifade etmiştir.

Bir Garo daha var Garo PAYLAN.

HDP´nin Ermeni milletvekili.

Burada peşinen söyleyeyim kimsenin, dini, milliyeti, cinsi, cibilliyeti ile işim olmaz.

Bu milletvekili geçenlerde mecliste 1915 olayları için resmen SOYKIRIM dedi.

Bu, yıllardır içinde kalan ama bir türlü ifade edemediği duygusunun dışa vurumudur.

Dışa vururken nerede durduğunu hiç hesap etmedi.

Bu milletin meclisinde Türkiye Cumhuriyetinin Meclisinde, Kürsüsünde, salonunda 500 kişinin gözünün içine baka baka Türkiye 1915 de soykırım yapmıştır dedi.

-Birkaç veya bir çok bunun önemi yok- Milletvekili hayır dedi, olamaz dedi, sözünü geri al dedi, hayt dedi, huyt dedi, meclis başkanı 1 dakikan var tamamla dedi, adam ne diyeceğini bilemeden 1 dakikan doldu deyip mikrofonunu kapattılar. Hepsi bu.

Anayasa değişikliği görüşmelerinde hemen her gün kavga çıkarken, milletvekilleri birbirini boğazlarken, kafa göz yarılırken, çiçek saksıları kırılırken, buna birkaç milletvekilinin yüksek sesle itirazından başka tepki olmadı.

Gazetelerde de çok yer bulmadı. Haberlere kısaca konu oldu.

Bu durum kötü. Bu durum hiç iyi, değil.