Maçta ilk yarıda kısır bir futbol sergileyen her iki takımda soyunma odasına 0-0 beraberlik ile girdi.

Maçın ikinci yarısına Nevşehir spor başlarken taraftarlar bu dakikadan sonra desteğini daha da artırdı. Maçın ikinci yarısında Osmaniye sporlu futbolcu Ayme Jama Nevşehir sporlu futbolcuya sert müdahalesi sonrasında ikinci sarı karttan kırmız kart ile oyundan atıldı.

Osmaniye sporu desteklemek için Gazi Stadyumuna gelen 50 kadar taraftar ise kırmızı kart sonrasında Nevşehir sporlu taraftarların bulunmuş olduğu açık tribünleri taş yağmuruna tutması maçın 5 dakika durmasına neden oldu.

Maçın 66. Dakikasında maçın orta hakemi Nevşehir spor lehine penaltı noktasına gösterdi. Penaltı atışının Canberk kullandı ve Nevşehir spor 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Osmaniye sporlu futbolcular maçta sertliğe başvurmasından ardından maçta zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Nevşehir sporun golünden sonra Nevşehir spor ikinci gol için rakip kaleye baskı kurdu. Maçın 68. Dakikasında bu kez Osmaniye spordan Ahmet ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışına atıldı. Maçta Nevşehir spor gol için yüklenirken topsuz alanda hakeme itiraz eden Nevşehir sporlu futbolcu Halil İbrahim doğrudan kırmız kart ile oyundan atıldı.

9 kişi kalan Osmaniye spor Nevşehir spor kalesine beraberlik için yüklenmeye başladı. 

Maçta 84. Dakikada Nevşehir spor kaleci Emrah rakip oyuncuya gereksiz bir çalım yapmaya kalkması sonrasında rakip futbolcuya çarpan top Nevşehir spor ağları ile buluştu. Osmaniye spor maçı 1-1 e getirdikten sonra artık tamamen zamana karşı oynamaya başladı.

Maçın sonuna 7 dakika eklenmesine rağmen Nevşehir spor aradığı galibiyet golünü bir türlü bulamazken Nevşehir spor 1-0 önde ve rakip takım 9 kişi kalmasına rağmen Nevşehir sporlu futbolcu Halil İbrahim gereksiz yere hakeme topsuz alanda itiraz etmesi sonrasında hem takım arkadaşlarını yalnız bıraktı hem de Nevşehir sporun elinden kaçan liderlik fırsatının kaybedilmesinde başrolü oynadı.

Nevşehir spor kalecisi Emrah Bıdık Nevşehir spor 1-0 önde iken ve maçın son 5 dakikasına girilmişken boşta kalan arkadaşlarına topu atmak yerine rakip oyuncunun üzerine vurması sonrası talihsiz bir gol yememize neden olurken, liderlik avantajını kaybetmemize neden oldu.

Maçın ikinci yarısında Osmaniye sporlu taraftarların olay çıkartmasına ise Emniyet güçleri adeta seyirci kaldı. Çevik Kuvvet ekiplerini ve diğer görevli polis memurlarını sadece Nevşehir spor taraftarlarının bulunmuş olduğu kısma yerleşen Emniyet görevlileri olaya müdahale etmekte geç kaldı.

Maçın ardından ise Osmaniye sporlu futbolcular sahadan beraberlikle ayrılmasının mutluluğunu kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla birlikte yaşadı.

Osmaniye spor kalecisi Erman gereksiz yere kendini atmalarıyla taraftarların büyük tepkisine neden oldu.

Maç berabere giderken sık sık kendini yere bırakan kaleci Erman maçta Nevşehir sporun 1-0 üstünlüğü ele geçirmesinin ardından sahada herkesten çok koşan isim oldu. Osmaniye spor beraberlik golünden sonra ise kaleci Erman yine kendini yere atmaya devam etmesine hakem sadece seyirci kaldı.